Úvod Novinky Google Nakupuješ v Obchode Play, v aplikáciách alebo v hrách? Google ťa za...

Nakupuješ v Obchode Play, v aplikáciách alebo v hrách? Google ťa za to odmení

0
google play

Spoločnosť Google pripravuje zaujímavý systém odmien, ktorý cieli na platiacich užívateľov. Samotný systém by sa mal nazývať Google Play Points. Bodmi ocení každého, kto v obchode Play utráca reálne peniaze.

Okrem toho platiaci zákazníci dostanú body aj za mikro transakcie, ktoré vykonali priamo v aplikáciách či častejšie v hrách. Nový vernostný systém odmien odhalili členovia vývojárskej XDA komunity, ktorí vypitvali najnovšiu verziu aplikácie Google Play.

Našli v nej aj niekoľko obrázkov, ktoré budú s novým vernostným programom spojené. Podľa nich bude existovať päť dosiahnuteľných úrovní, od bronzovej až po platinovú. Body by mali užívatelia získavať podľa jednoduchej metriky – za každé minuté jedno euro/dolár dostanú jeden bod.

google play
XDA

Zatiaľ ťažko hovoriť o kompletnej funkcionalite, keďže sa v najnovšej verzii aplikácie obchodu Play nachádzajú len zmienky a čiastočné informácie. Za nazbierané body ale možno užívatelia získajú exkluzívny obsah, prístup do nových verzií aplikácií a služieb, poprípade body minú priamo na nákup aplikácií, hier alebo in-app položiek.

GOogle play
XDA

Kedy by mohol program Google Play Points vstúpiť do ostrej prevádzky? Pokojne až o niekoľko mesiacov. Zatiaľ neočakávame skoré predstavenie, aj keď má Google na začiatok októbra naplánovanú tlačovú konferenciu. Tá sa však primárne týka hardvérových produktov.

Google už má s bodovým systémom odmien skúsenosti. V programe Miestni sprievodcovia užívatelia dostávajú body za pridávanie fotografií, recenzií a ďalších informácií do máp Google.