Úvod Zaujímavosti Ľudia naletia na hocičo. Z Google Play si chceli stiahnuť 32 GB SD...

Ľudia naletia na hocičo. Z Google Play si chceli stiahnuť 32 GB SD kartu

2

V digitálnom obchode s aplikáciami, hrami, magazínmi, hudbou či filmami, Google Play, nájdete skutočne veľa zaujímavostí. Jedna z aplikácií však vyčnievala z radu. Volala sa 32 GB SD Memory Card a ľudí sa snažila nalákať na navýšenie úložiska. Prekvapivé je, že ľudia na tento lacný trik naleteli a veselo inštalovali.

Menej technicky zdatní ľudia si môžu myslieť, že aplikáciou je možné odomknúť akýsi skrytý priestor pre ukladanie ďalších dielov obľúbených seriálov, fotiek či ďalšie aplikácie. Ako iste viete, je to blbosť. Ľudí mohli ovplyvniť aj kladné recenzie, ktorých bolo prekvapivo veľa. Išlo však pravdepodobne o falošné účty vývojárov srandistov.

Aplikácia na Google Play sa ľudí snažila presvedčiť, že jej inštaláciou sa na zariadení rozšíri pamäť.

Žiadna aplikácia nedokáže zvýšiť kapacitu úložiska tak isto ako nedokáže ani zvýšiť kapacitu batérie, rýchlosť nabíjania alebo napríklad rozlíšenie displeja. Sme si istí, že medzi čitateľmi TECHBYTE nenájdeme ani jedného, kto by sa nechal takto nachytať, treba však o podobných podvodoch informovať aby sa informácia dostala aj k ľuďom, ktorí sa často považujú za technologické antitalenty.