Úvod Huawei Huawei Mate 20 Huawei Mate 20 Pro bude mať také výkonné nabíjanie, aké sme ešte...

Huawei Mate 20 Pro bude mať také výkonné nabíjanie, aké sme ešte nevideli

1
rychle nabijanie
Ilustr. foto

Vďaka Federálnej telekomunikačnej komisii si môžeme byť istí super rýchlym nabíjaním nových vlajkových lodí z dielne spoločnosti Huawei. Táto nezávislá agentúra už zalistovala informácie o príslušenstve do svojej databázy.

Informácie sú stručné, keďže o nabíjačkách toho veľa vedieť netreba. Podstatný je výkon a, samozrejme, bezpečnosť. FCC potvrdzuje že vlajkové Huawei Mate 20 budú disponovať skutočne rýchlym nabíjaním.

V prípade fyzického prepojenia vodičom USB-C bude adaptér dávkovať energiu výkonom 40W (4A/10V). Maximálny výkon súčasného SuperCharge nabíjania je 22,5W. Využívajú ho vlajkové lode z prvého polroka, rodina P20.

Huawei tak postaví priamu konkurenciu inak extrémne rýchlemu Super VOOC nabíjaniu od Oppo/Vivo. Pohodlnejších užívateľov určite zaujíma bezdrôtové nabíjanie. Momentálne nie je jasné, či budú bezdrôtovým nabíjaním disponovať obe vlajkové lode (Mate 20/Mate 20 Pro). Všetko sa ale dozvieme 16. októbra 2018.

huawei mate 20 pro
FCC

Komisia hovorí o výkone 15W pri bezdrôtovom nabíjaní. Tento výkon je zároveň hraničný v rámci štandardu Qi. Vyšší výkon tento štandard jednoducho nepodporuje. Podľa zápisu ide o bezdrôtovú nabíjačku Huawei CP60.

Nedávno zverejnená fotografia podložky pre nabíjanie od Huawei hovorila až o 20W výkone bezdrôtového nabíjania. Na fotografii je ale typ LZ80, nie CP60. Je možné, že Huawei pripravuje dve rôzne bezdrôtové nabíjačky, poprípade vlastný štandard pre bezdrôtové nabíjanie.

S určitosťou ale môžeme počítať s tým, že sa nové vlajkové lode budú nabíjať poriadnou rýchlosťou.