Úvod Huawei Huawei Mate 20 Pro Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro prídu 16. októbra: Poháňať ich...

Huawei Mate 20 a Mate 20 Pro prídu 16. októbra: Poháňať ich bude nový Kirin 980!

2

Čínsky gigant potvrdil dátum predstavenia svojho tohtoročného esa. Očakávaný high-end smartfón Huawei Mate 20 Pro uzrie svetlo sveta v polovici nadchádzajúceho októbra. Novinku bude poháňať pokročilý čipset Kirin 980 s vylepšenou umelou inteligenciou.

Potvrdenie prebehlo počas momentálne prebiehajúceho podujatia IFA 2018, ktoré sa koná v nemeckom Berlíne, píše server AndroidCentral.

Veľkolepá šou spoločnosti Huawei prebehne 16. októbra, a to v Londýne. Okrem modelu Mate 20 Pro uvidíme ešte aj cenovo dostupnejší Mate 20 so slabšou hardvérovou výbavou, no identickým dizajnom.

Oba kúsky poženie Kirin 980, ktorý nám predstavili tiež počas IFA 2018. Hi-tech čipset vznikne prostredníctvom iba 7-nanometrového výrobného procesu. To zabezpečí vyšší výpočtový výkon a lepšiu energetickú efektivitu, čiže nižšiu spotrebu elektrickej energie.

Čo sa týka umelej inteligencie, tak k pôvodne jednému AI procesoru pribudol ešte jeden. Dvojica NPU by tak mala po novom poskytnúť opäť o niečo schopnejšie AI kapacity, čo pre používateľa znamená, že činnosti, ktoré vykonáva prítomná neurónová sieť, budú ako rýchlejšie, tak aj presnejšie. Dobrým príkladom je rozpoznávanie scenérie pri používaní fotoaparátu a následná aplikácia vhodných úprav nastavení.