Úvod Výrobcovia Nubia Je toto budúcnosť? Tento šialený telefón sa dá nosiť na zápästí!

Je toto budúcnosť? Tento šialený telefón sa dá nosiť na zápästí!

0

Ako bude vyzerať telefón budúcnosti? Bude to niečo podobné, na čo sme zvyknutí zo sci-fi filmov či seriálov? Čaká nás komunikátor, ktorý budeme nosiť na zápästí a ak áno, ako bude vyzerať a aké bude mať funkcie? Dobré otázky, ktoré sa pokúša zodpovedať čínska firma Nubia.

Nubia Alpha alebo nubia-α je nový smartfón, ktorý sa nosí na zápästí. Všetky časti zariadenia sú preto upravené tak, aby to bolo možné, od ohybného displeja až po batériu a zvyšok konštrukcie.

Nubia Alpha

Inteligentné hodinky na steroidoch?

Keď som na IFA 2018 v Berlíne prvýkrát zbadal Nubia Alpha, bol som skeptický, čo sa odvtedy vôbec nezmenilo. Produkt bol vystavený v priehľadnej kocke, takže sme si ho nemohli vyskúšať, a to je možno aj dobre. Už na prvý pohľad totiž vyzerá tak, že ide o prototyp zariadenia, ktorý patrí skôr do laboratória spoločnosti, než na veľtrh plný hladných novinárov.

Nubia Alpha

Zaujímavé je, že Nubia plánuje zariadenie, ktoré má dokonca aj predný fotoaparát, uviesť na trh už koncom tohto roka. To ma celkom prekvapuje, keďže Nubia Alpha ani zďaleka nevyzerá ako dokončený, resp. moderný produkt. To ale neznamená, že sa do budúcnosti nezmení. Nakoniec môže byť v tomto segmente najväčším inovátorom práve Nubia.

Čo na to hovoríš ty? Páči sa ti koncept Nubia Alpha? Daj nám vedieť v diskusii nižšie!