Úvod Konkurencia Apple Apple má problém: Jeho bezdrôtová nabíjačka sa prehrieva, na trh možno nepríde

Apple má problém: Jeho bezdrôtová nabíjačka sa prehrieva, na trh možno nepríde

3

Apple v minulom roku predstavil spolu so smartfónom iPhone X aj podložku pre bezdrôtové nabíjanie, ktorú nazval Apple AirPower. Táto podložka mala dokázať nabíjať až tri zariadenia súčasne – smartfón, hodinky a poprípade slúchadlá AirPods v špeciálnom puzdre.

Bezdrôtová podložka Apple AirPower bola predstavená s tým, že sa na trh dostane niekedy začiatkom roka 2018. Neskôr bola dostupnosť posunutá do roviny „niekedy v roku 2018“. Vyzerá to, že ju na trhu nenájdeme vôbec. Aspoň nie v tomto roku.

Asi od júna sa objavujú špekulácie, ktoré hovoria o prehrievaní a technických problémoch nabíjacej podložky Apple AirPower.

Dizajnér a blogger John Grubber píše, že za prehrievanie príslušenstva môže jeho prevedenie, ktoré obsahuje rovno niekoľko indukčných cievok. Za pravdu mu dáva aj pozorovateľ Sonny Dickson. Podložka sa podľa neho príliš zahrieva na to, aby nabíjanie prebiehalo efektívne. Problémom má byť tiež vzájomné rušenie pri nabíjaní viacerých zariadení súčasne.

apple airpower
mactechnews.de

Apple podľa všetkého vzal vývoj bezdrôtovej podložky pre nabíjanie tradične, po svojom. Kým bežné podložky pre bezdrôtové nabíjanie obsahujú jednu – dve cievky, Apple AirPower ich mal mať hneď niekoľko, údajne až 16, či dokonca 24.

Cievky mali vykrývať celý dostupný povrch podložky. Také Apple Watch by tak stačilo „hodiť“ na akékoľvek miesto na podložke, nie na presne určený bod, resp. oblasť, a začali by sa okamžite nabíjať. Podložka mala identifikovať konkrétne zariadenie a miesto, kde je na podložke položené pomocou špeciálneho rádiového signálu.

airpower
patentlyapple.com

Nakoniec, to, že vývoj podložky ešte nejaký čas potrvá a že isté problémy skutočne existujú, potichu potvrdzuje aj Apple. Z oficiálnych stránok spoločnosti postupne zmizli akékoľvek zmienky o bezdrôtovej nabíjacej podložke Apple AirPower.

Je teda jasné, že si na pokrokovú podložku pre bezdrôtové nabíjanie s logom nahryznutého jablka ešte počkáme.