Úvod Aplikácie Táto aplikácia ti 5x denne pripomenie, že zomrieš: Jej zámer je však...

Táto aplikácia ti 5x denne pripomenie, že zomrieš: Jej zámer je však pozitívny

3

Aplikácia pod názvom WeCroak (Android / iOS) je elegantná a jednoduchá. Slúži na to, aby nám pripomenula smrť až 5-krát denne a jej účelom je podporiť uvažovanie, vedomé dýchanie či meditáciu. Celkovo by nás vlastne mala robiť šťastnejšími.

Téma smrti sa stala s postupom času tabu. Mnoho ľudí si na ňu ani nespomenie, nediskutujeme o nej, pretože máme pocit, že je veľmi citlivá. Niektorí z nás nadobudli pocit, že pomocou technológie, ktorá postupuje bleskovou rýchlosťou budeme žiť navždy. Podľa tvorcov tejto aplikácie je však čas, aby sme smrť do našich životov privítali s otvorenou náručou.

Citát z Wecroak

5 morbídnych citátov od aplikácie založenej na bhutánskej viere nám má pomôcť byť šťastnými

Premýšľať a pripomínať si našu smrteľnosť či náš vzťah k smrti nie je niečo s čím by sme sa chceli stretať 5-krát za jediný deň. Aplikácia je však založená na viere, že zamyslenie sa nad smrťou nakoniec vedie ku šťastiu.

„Zistili sme, že pravidelná prax zahŕňajúca premýšľanie o smrteľnosti pomáha podnietiť potrebné zmeny, prijať to, čo prijať musíme, oslobodiť sa od vecí, na ktorých nezáleží a naopak si ctiť tie, na ktorých áno,“ vysvetľuje stránka WeCroak.we

Aplikácia stojí v App Store či Google Play len 89 centov a cestu si našla už k niekoľkým smartfónom či tabletom. Bohužiaľ, je dostupná len v anglickom jazyku. S bežnými aplikáciami, ktoré sú plné premotivovaných citátov nemá nič spoločné a ľudí motivuje tým, že tu už jedného dňa predsa len nebudú. A preto sa treba čo najviac snažiť, či nie?