Úvod Operátori 4ka 4ka: Toľkoto dát cez prázdniny minuli Slováci, zaznamenali sme 3x prevádzku!

4ka: Toľkoto dát cez prázdniny minuli Slováci, zaznamenali sme 3x prevádzku!

1
4ka

Dnešné smartfóny by bez dátového pripojenia neboli ani zďaleka tak užitočné ako s ním. Svedčia o tom štatistiky operátorov, ktoré naznačujú, že dátová prevádzka Slovákov sa mesiac čo mesiac navyšuje.

Jeden z operátorov je dátami priamo posadnutý. Je to samozrejme 4ka, ktorá počas leta spustila akciu v ktorej ste mohli získať 300 GB dát za veľmi dobrý peniaz, a to dokonca aj v 3G sieti Orangeu.

Ako to však ovplyvnilo dátovú prevádzku? Zvládla to sieť 4ky a koľko dát sme vlastne presurfovali. Operátor pre TECHBYTE potvrdil zaujímavé štatistiky, tak sa do toho poďme zahryznúť.

Cez leto sa surfovalo poriadne zostra

V zahraničí dátovali zákazníci v auguste takmer trojnásobne viac ako v júni. To však neznamená, že všetci vycestovali za hranice, v rovnakom období stúpol aj počet prenesených dát doma, a to o 16 %, aj vďaka úspechu letnej kampane Dátujte s dátovou hliadkou,“ píše operátor.

Medzi ďalšími údajmi, ktoré s nami operátor zdieľal, je napríklad objem prenesených dát, ktorých bolo počas leta až 2701,78 TB, čo je na tak mladého operátora slušná nálož.

August bol pritom najaktívnejší, keď sa v porovnaní s prázdninovým júlom prenieslo až o 24 % viac dát. Najviac dát Slováci minuli 29.8., teda na výročie SNP.

Medzi krajiny, kde sa zákazníci 4ky rozhodli dátovať najčastejšie patrí (v poradí od najaktívnejšej krajiny po najmenej aktívnu) Česká republika, Nemecko, Rakúsko, Chorvátsko, Maďarsko a Taliansko.

Ako to vyzeralo s tebou? Využil si akciu 4ky na neobmedzené dáta alebo si sa uspokojil s tým, čo máš? Daj nám vedieť v diskusii nižšie!