Úvod Novinky Xiaomi predstavil väčší tablet: Takto vyzerá Mi Pad 4 Plus!

Xiaomi predstavil väčší tablet: Takto vyzerá Mi Pad 4 Plus!

1

Spoločnosť Xiaomi neočakávane predstavila na domácej pôde v Číne väčšiu verziu obľúbeného a hlavne cenovo dostupného tabetu Mi Pad 4. Xiaomi Mi Pad 4 Plus je jednoducho väčší.

Tablety sa netešia takej pozornosti ako smartfóny. Niekoľko výrobcov ale tento segment nezanedbáva a pravidelne prináša na trh aj high-end zariadenia z tohto segmentu (Apple, Samsung), nielen dostupnejšie kúsky.

V tej druhej, cenovo veľmi priateľskej sfére, sa skvele orientuje Xiaomi. Už Mi Pad prvej či druhej generácie zožal sympatické reakcie a spätnú väzbu za dobrý pomer medzi ponúkanou výbavou a cenou.

Tento rok výrobca predstavil Mi Pad 4, ktorý je už tradične vybavený LCD obrazovkou s 8″ uhlopriečkou. Kompaktnejší rozmer môže byť pohodlnejší na ovládanie a manipuláciu, no tabet je pre niektorých hlavne o podstatne väčšej obrazovke v porovnaní so smartfónom.

xiaomi mi pad 4 plus
Mi Pad 4 oddnes existuje v dvoch veľkostiach

Xiaomi Mi Pad 4 Plus vie vyhovieť, keďže má až 10,1″ uhlopriečku LCD displeja s pomerom strán 16:10 a rozlíšením 1920 x 1200 pixelov. Konštrukcia väčšieho modelu je s tým menším identická. Štíhle telo z hliníka je logicky ťažšie. Celé zariadenie aj s objemnejšou batériou váži 485 gramov.

Spomínaná batéria má kapacitu 8620 mAh, jej nabíjanie však extra rýchle nebude. Na danú kapacitu je 10W výkon vcelku slabý. Tablet inak poháňa Snapdragon 660, 4 GB operačná pamäť alebo 64, resp. 128 GB úložisko.

xiaomi mi pad 4 Plus
K dispozícii bude aj ružovo-biela verzia

Od menšieho súrodenca tiež prevzal 13 Mpx zadnú kameru so svetelnosťou f/2.0 alebo predný 5 Mpx selfie ekvivalent s rovnakou svetelnosťou. Tablet sa bude predávať v čiernom a zlatom prevedení, a to vo WIFI alebo verzii doplnenej o LTE konektivitu.

64 GB typ sa začne predávať po prepočte za asi 240 EUR. 128 GB model stojí ledva 270 EUR. Prípadný dovoz do európskych končín cenu pozdvihne, no aj tak by malo ísť o atraktívny pomer medzi kvalitou a kúpnou cenou.