Úvod Aplikácie Do WhatsApp mieria reklamy. Facebook chce vykryť klesajúci zisk

Do WhatsApp mieria reklamy. Facebook chce vykryť klesajúci zisk

6
whatsapp tit

WhatsApp je vynikajúca komunikačná platforma, ktorú po celom svete využívajú milióny používateľov. Facebook za aplikáciu zaplatil 19 miliárd dolárov, čo je obrovský peniaz. Teraz vymýšľa spôsoby ako svoje peniaze dostať späť. Ich nový plán sa ti pravdepodobne nebude páčiť.

Facebook má do WhatsApp pridať rozhranie Business WhatsApp, pomocou ktorej budú môcť spoločnosti reagovať na správy od používateľov po dobu 24 hodín. Firmy za to však budú musieť zaplatiť, a to na základe toho, do ktorej krajiny chcú správu poslať.

WhatsApp Business
WhatsApp Business

WhatsApp a hromadné správy

Inými slovami, do WhatsApp mieria hromadné správy. Podľa dostupných informácií je cena za jednu správu stanovená na 0,5 až 9 centov dolára. Ide však o cenu jednej správy pre jedného zákazníka. Spoločnosti však v niektorých prípadoch môžu zaplatiť ešte viac. Všetko bude závisieť na type reklamy, ktorú chcú zaslať.

Reakcia Facebooku prichádza len pár dní po tom ako spoločnosť zverejnila svoje finančné výsledky, z ktorých je jasné, že rast sociálnej siete a jej zárobkov sa spomaľuje. Stalo sa tak vôbec prvýkrát od jej založenia.

Dobrou správou je, že WhatsApp pre bežných ľudí aj naďalej ostáva zadarmo. Príjem bude vznikať zo spoločností, ktoré chcú mať k svojim zákazníkom ešte o čosi bližšie.