Úvod Zaujímavosti Špičkový snímač v displeji bude najskôr v Mate 20 Pro až potom v Galaxy S10

Špičkový snímač v displeji bude najskôr v Mate 20 Pro až potom v Galaxy S10

0

Vo svete smartfónov existujú dva typy snímačov odtlačkov prstov, ktoré sa dajú uložiť pod displej. Prvým typom sú optické snímače, no a potom tu sú podstatne vyspelejšie ultrazvukové snímače.

Práve ultrazvukové snímače 2. generácie z rúk Qualcommu majú byť jedným z hlavných lákadiel chystaného top modelu Samsung Galaxy S10.

Na trhu je už niekoľko zariadení, ktoré ponúkajú snímač odtlačkov priamo v displeji. Jednými z nich sú napríklad Vivo NEX či Huawei Mate RS Porsche Design. Využívajú však optický senzor od spoločnosti Gudix, ktorý nie je tak presný a rýchly ako ten od Qualcommu.

Nová verzia od Qualcommu dokáže fungovať aj pod sklom hrubým 800 mikrónov. To je v porovnaní s hrúbkou 300 mikrónov pri starej generácii poriadny krok vpred. Zaujímavé ale je, že novú generáciu má použiť už Huawei Mate 20 Pro. Čínska firma totiž údajne získala exkluzivitu až do konca februára, keď má na trh prísť Samsung Galaxy S10.

Kórejské médiá okrem toho opäť spomínajú fakt, že Samsung snímačom v displeji vybaví aj smartfóny strednej triedy, radu Galaxy A. Zdôrazňujú však, že pôjde o optické snímače od firmy Gudix.