Úvod Výrobcovia Samsung Skladací smartfón od Samsungu je priorita: Pracuje na ňom až 200 odborníkov!

Skladací smartfón od Samsungu je priorita: Pracuje na ňom až 200 odborníkov!

16

Ako mnohí už určite viete, spoločnosť Samsung pracuje na smartfóne Galaxy F s netypickým prevedením konštrukcie. Aby sa jej však podarilo dosiahnuť vytúžené prvenstvo, v rámci oddelenia vývoja vznikla úzko špecializovaná skupina, ktorú tvoria až dve stovky prvotriednych odborníkov.

Prezradili nám to kórejské média, kde je počuť o skladacích telefónoch čoraz častejšie.

Tak početná skupina odborníkov vznikla kvôli neustále schopnejšej konkurencii, predovšetkým z Číny, odkiaľ pochádzajú firmy ako Huawei a Xiaomi. Títo giganti z mobilného priemyslu tiež vyvíjajú svoje vlastné kúsky s nezvyčajnými konštrukciami, ktoré možno skladať do kompaktnejších rozmerov alebo rozkladať v záujme zväčšenia uhlopriečky displeja. Ak by teda Samsung zaspal na vavrínoch, môžu ho veľmi rýchlo predbehnúť a pripraviť o vytúžené prvenstvo.

Vyvíjaný skladací smartfón sa vraj bude Samsung Galaxy F, predstavenie zrejme prebehne koncom tohto roka a pôjde o tretí prémiový rad juhokórejského výrobcu. Doplní totiž Galaxy S a Galaxy Note, no nie nadlho, pretože z nich už čoskoro vznikne jeden modelový rad. Radikálne zmeny nastanú podľa dostupných informácií niekedy počas roka 2020.