Úvod Zariadenia POCO F1 od Xiaomi je dostupný aj na našom trhu: Cena je...

POCO F1 od Xiaomi je dostupný aj na našom trhu: Cena je trochu vyššia

3
poco f1

POCO F1, resp. POCOPHONE F1 je novým smartfónom z dielne Xiaomi, ktorý vznikol premiérovo pod novou dcérskou značkou. Pri pohľade na zariadenie výnimočnosť nevidieť, čo je však omyl.

POCO F1 je pri svojej výbave až šokujúco lacný. Výrobca znížil náklady na výrobu na absolútne dno a skromnejšia bude aj samotná marža. Pri vývoji smartfónu tvorcovia strávili veľa času študovaním populárneho komunitného fóra Reddit, kde hľadali inšpiráciu v diskusiách bežných užívateľov.

Prišli na veľa zaujímavých vecí. Napríklad, že krásne lesklé sklo a konštrukcia z prémiovej zliatiny kovov sú zbytočné. Veľa bežných užívateľov totižto aj tak používa kryt, ktorým chránia svoje zariadenie pred nechceným pádom a poškodením.

Naopak, ľudia žiadajú vysoký výkon, ktorý im zabezpečí komfortné hranie náročných hier, dlhú výdrž na jedno nabitie, veľký displej, obstojný fotoaparát alebo jednoduché a naozaj rýchle prostredie.

poco f1
mi-store.sk

POCO F1 preto poháňa súčasný vlajkový čispet Snapdragon 845 so 6/8 GB operačnou pamäťou a 64/128/256 GB úložiskom. IPS LCD displej má 6,2-palca a rozlíšenie 1080 x 2246 pixelov. Batéria? 4000 mAh a dodatočné vodné chladenie LiquidCool. Ani duálny fotoaparát sa nevymyká z kurzu.

Hlavný 12 Mpx snímač so svetelnosťou F/1.9 má veľké pixely (1.4µm), dual pixel ostrenie a hĺbku ostrosti mu pomáha zaznamenať 5 Mpx snímač s clonou F/2.0 a pixelmi veľkými 1.12µm.

Xiaomi vo svojom príspevku na sociálnej sieti Twitter zverejnilo zoznam krajín, kde sa bude tento model oficiálne predávať. Je ich celkovo 64 a nechýba medzi nimi ani Slovensko či susedná Česká republika.

Cena základnej verzie so 64 GB úložiskom začína na 330-tich eurách, čo je príklad Španielska. Cena sa vzhľadom na odlišné pomery v jednotlivých krajinách môže líšiť. Úlohu zohráva daň alebo záručné podmienky.

Dobrou správou je, že sa POCOPHONE F1 u nás už dá predbežne kúpiť. Oficiálny obchod Xiaomi začal prijímať objednávky na modrú a čiernu verziu smartfónu. Cenu stanovil na 389 EUR.

Predajca medzičasom možnosť predbežného objednania na svojom webe zmenil. O dostupnosti teraz informuje tzv. na otázku, resp. opýtanie.