Úvod Výrobcovia Nokia Nokia si ide svoje: Android 9 Pie získajú všetky aktuálne modely!

Nokia si ide svoje: Android 9 Pie získajú všetky aktuálne modely!

1

Konzorcium HMD Global, ktoré zastrešuje modernizovanú značku Nokia potvrdilo, že aktualizáciu na Android 9.0 Pie dostanú všetky ich smartfóny, nielen tie, ktoré sú zapojené do programu Android One.

Informácia, že všetky smartfóny s logom Nokia dostanú Android 9.0 Pie, bola známa už skôr, v priebehu mája. Oficiálne potvrdenie od predstaviteľov je však namieste, obzvlášť po nedávnom formálnom predstavení novej verzie operačného systému.

Predstavitelia zároveň informujú, že sa aktualizácia bude šíriť postupne, no zatiaľ nevedno kedy. Keďže tieto smartfóny bežia pod čistým OS Android, aktualizácia by mohla byť pripravená už vo veľmi krátkej dobe.

nokia
Nokia 8 Sirocco (FOTO Marek Urban)

Update teda získajú: Nokia 1 (Android Go), Nokia 2Nokia 2.1 (Android Go), Nokia 3Nokia 3.1Nokia 5Nokia 5.1Nokia 6Nokia 6.1Nokia 6.1 PlusNokia 7 PlusNokia 8 a Nokia 8 Sirocco. Aktualizácia sa týka aj modelov Nokia 7, Nokia X6, a Nokia X5. Tie sú však exkluzívne dostupné iba na čínskom trhu.

Čo sa týka ostatných preferovanejších značiek smartfónov, ich výrobcovia zatiaľ konkrétnejšie aktualizačné plány nezverejnili. Výnimkou je len Google (Pixel), Essential Phone a OnePlus, ktorý prekvapivo oznámil, že Android P dostane aj model OnePlus 3 3T. Najskôr však prebehne aktualizácia na zariadeniach OnePlus 6, 5T a 5.