Úvod Zariadenia Multimediálny tablet s najlepším pomerom cena/výkon? Máme tip!

Multimediálny tablet s najlepším pomerom cena/výkon? Máme tip!

Potrebuješ tablet na filmy, hudbu a pozeranie webu? Máme pre teba skvelý tip.

1

Tablety v poslednej dobe zažívajú mierny úpadok. Niet sa čomu čudovať, sú to zariadenia, ktoré sa síce skvele hodia pre pozeranie filmov, čítanie webu či hranie hier, no nepoužívame ich tak často ako smartfóny, a tak vydržia podstatne dlhšie.

Výber správneho tabletu je tak často dôležitejší než výber smartfónu. Aký však zvoliť? Ak by si chcel tablet využiť na vyššie spomenuté účely, máme pre teba skvelý tip.

V našich končinách neznámy výrobca Alldocube na štartovači Indiegogo začína predávať svoju novinku. Volá sa Alldocube X a je to seriózny kandidát na multimediálny tablet s najlepším pomerom cena/výkon. Prečo? Čítaj ďalej.

Tablet je momentálne dostupný so zľavou 26 %, ktorá platí už len jeden deň! Stačí oň prejaviť záujem na Indiegogo alebo na webe výrobcu.

Jeho základ tvorí 2K Super AMOLED displej s uhlopriečkou 10,5-palca a rozlíšením 2 560 x 1 600 pixelov. Slušné rozlíšenie že? Pridaj k tomu vynikajúci kontrastný pomer, podporu HDR100 % pokrytie farebného systému P3 D65 a máš zobrazovací panel, ktorý stojí za to.

Dosť výkonu a výdrže na základné používanie

Zariadenie je vyrobené z hliníka, čo v praxi bude znamenať príjemný a prémiový pocit z používania. Tablet meria 245 x 175 x 6,9 mm, vďaka čomu je o niečo tenší než 9,7-palcový iPad. Zároveň je však o niečo ťažší. Váži 500 gramov, zatiaľ čo iPad „len“ 469 gramov.

V jeho výbave nájdeš aj procesor MediaTek MT8176 s dvoma Cortex A72 jadrami a štyrmi Cortex A53 jadrami prepojenými architektúrou big.LITTLE s maximálnym taktom 2.1 GHz. Spoľahnúť sa môžeš aj na grafický čip PowerVR GX6250 s taktom 600 MHz, 4 GB operačnej pamäte RAM, 64 GB úložisko (rozšíriteľné o 128 GB) a na Hi-Fi čip od AKM pre čo najlepší zvuk.

Tablet bude dostupný s Android 8.1 Oreo.

Dôležitý je aj údaj o batérii. Alldocube X má pri skutočnej záťaži vydržať približne 5,5 hodiny, zatiaľ čo pri pozeraní videí to má byť 8 hodín. To je na 8 000 mAh akumulátor celkom slušné. Zariadenie disponuje rýchlonabíjaním cez USB C a taktiež ponúka HDMI.