Úvod Motorola Moto P30 Motorola P30 oficiálne: Takto vyzerá hanebné kopírovanie

Motorola P30 oficiálne: Takto vyzerá hanebné kopírovanie

0

Spoločnosť Motorola, ktorá patrí pod krídla čínskeho giganta Lenovo, prináša novinku s veľmi povedomým dizajnom. A aby toho náhodou nebolo málo, tak okopírovala rovno dva populárne smartfóny. Motorola P30 vyzerá ako kombinácia iPhone X s Huawei P20 Pro.

Je pritom úplne jedno, či sa na tento čerstvý kúsok pozeráte spredu alebo zozadu. Z oboch strán konštrukcie má niečo, čo pripomína dva vyššie spomenuté kúsky.

Zadnú stranu novinky Motorola P30 zdobí duálny fotoaparát s podobou, vďaka ktorej pripomína hlavný fotoaparát na konštrukcii iPhone X, a to vrátane takzvaného gradientu, čiže farebného prechodu. Predná strana zase obsahuje kontroverzný výrez v displeji, pričom ten zaberá takmer celú prednú stranu.

Treba však podotknúť, že je reč o smartfóne pre čínsky trh. Samozrejme, dostane sa aj do Európy, no zrejme nie oficiálnou cestou.

Konštrukciu Motorola P30 tvorí kombinácia dvoch kusov skiel a hliníkového rámika. V útrobách nájdete mid-range čipset Snapdragon 636, 6 GB operačnú pamäť RAM a priemerne veľký akumulátor s kapacitou 3 000 mAh. Na prednej strane smartfónu je umiestnený až 6,2-palcový IPS LCD displej. Selfie fotoaparát dostal 12, ten hlavný pre zmenu 16 a 5 Mpx.

Predaj začína od 15. septembra. Potenciálni zákazníci by si mali pripraviť okolo 300 eur. Za lepšie vybavený model zaplatia približne o 50 eur viac.