Úvod Výrobcovia Honor Honor Note 10 oficiálne: Ponúkne 7″ AMOLED displej a obrovskú batériu!

Honor Note 10 oficiálne: Ponúkne 7″ AMOLED displej a obrovskú batériu!

0

Spoločnosť Honor predstavila dlho očakávaný Android phablet. Note 10 reprezentuje väčšieho a aj lepšie vybaveného súrodenca high-end smartfónu Honor 10. Novinka dostala kvalitnejšiu obrazovku, väčšiu uhlopriečku, chladiacu technológiu a softvérovú špecialitku, ktorou dokáže maximalizovať svoj výpočtový výkon.

Stačí iba stlačiť prítomné hardvérové tlačidlo na boku skleneno-hliníkovej konštrukcie čím používateľ aktivuje takzvanú Double Turbo technológiu. Ide o kombináciu dlhšie známej GPU Turbo funkcionality s takzvanou CPU Turbo alternatívou, z čoho po novom vznikol jeden celok. S dočasne zvýšeným grafickým výkonom je tak k dispozícii aj dočasne zvýšený výkon hlavného procesora, píše GSMArena.

A aby mal používateľ istotu, že mu čerstvo predstavený phablet Honor Note 10 nezačne horieť priamo v jeho rukách, výrobca to celé poistil sofistikovane prevedeným chladením. To tvorí až 8 vrstiev rozptylu vrátane jednej rúrky s chladiacou tekutinou, ktorá zvládne podľa dostupných informácií znížiť teplotu rozpáleného mobilného zariadenia až o 10 stupňov Celzia.

via GSMArena

Jeden z ďalších veľkých rozdielov so spomínaným Honor 10 tkvie aj v zobrazovacej technológii. Tradičný LCD panel tu nahradil pokročilejší OLED kúsok, a to s až 7-palcovou uhlopriečkou. Výrobca spomína podporu pre štandard HDR10, 115-percentné pokrytie farebného rozsahu NTSC a energeticky efektívne Full HD+ rozlíšenie.

8 GB RAM a 5 000 mAh

Čo sa týka samotného čipsetu, v útrobách aj tentokrát tiká Kirin 970 z minulého roka s asistenciou buď 6 alebo až 8 GB operačnej pamäte RAM. Nezabudli ale ani na microSD kartu (používateľ príde o jeden SIM slot), nadstavbu EMUI vo verzii 8.2 (Android 8.1 Oreo) či poriadne veľký akumulátor, pretože ten ponúka kapacitu o veľkosti až 5 000 mAh. Na vytváranie záberov slúži hlavný 24 (f/1.8) + 16 (f/1.8) Mpx s podporou AI procesora a 13 (f/2.0) Mpx selfie fotoaparát na prednej strane novinky.

via GSMArena

Treba však podotknúť, že ide o ázijskú premiéru, nie európsku. Tá by mala prebehnúť až koncom augusta na území Nemecka.

Čínska verzia Honor Note 10 vychádza zhruba na 400, lepší model so 6 GB RAMkou / 128 GB úložiskom na 470 a ten najlepší na 530 amerických dolárov. Na výber sú dve farby – Midnight Black a Phantom Blue. Objednané kúsky začnú rozposielať zákazníkom 31. augusta.