Úvod Novinky Google Chromecast bude lepší: Získa Bluetooth aj vylepšený príjem Wi-Fi signálu!

Chromecast bude lepší: Získa Bluetooth aj vylepšený príjem Wi-Fi signálu!

0

Aktuálny model Chromecastu, teda jeho druhá generácia, k nám prišla ešte v roku 2015. Aj po troch dlhých rokoch však toto zariadenie stále funguje ako má, pričom za celý čas nepotrebovalo žiadne väčšie vylepšenia alebo iné úpravy.

Napriek tomuto všetkému sa však predsa len dočkáme nového modelu, ktorý bude mať nielen Bluetooth, ale aj vylepšený príjem Wi-Fi.

O tom, že Google chystá nový Chromecast, sa polemizuje už od mája. Tentokrát však máme k dispozícii nové dokumenty od FCC, v ktorých stojí niekoľko zaujímavých informácií týkajúcich sa nového modelu.

Vyzerá to tak, že Google sa chcel vydaniu nového zariadenia vyhnúť, keďže sa spočiatku chystal len na pridanie podpory Bluetooth do už existujúceho, teda aktuálneho modelu.

Novému hardvéru sa nevyhneme

Nové dokumenty však jasne tvrdia, že pokiaľ má mať Chromecast lepší príjem Wi-Fi, musí si prejsť minimálne jednou zmenou týkajúcou sa hardvéru – zvýšenie zisku antény z 2,1 dBi na 4 dBi. Podľa približných kalkulácií sa teda pri používaní 5 GHz Wi-Fi môžeme tešiť na až 55-percentné zvýšenie maximálneho príjmu.

S informáciami ohľadom dátumu vydania, dostupnosti a ceny sa s nami Google zatiaľ nepodelil.