Úvod Aplikácie Chrome bude až o jednu tretinu rýchlejší. Takto funguje nová funkcia!

Chrome bude až o jednu tretinu rýchlejší. Takto funguje nová funkcia!

0
chrome

Webové stránky sú čím ďalej, tým viac a viac zložitejšie, prepracovanejšie a tiež aj náročnejšie. Tvorcovia prehliadačov sa však snažia držať s dobou a neustále pracujú na rôznych vylepšeniach.

Jedným takýmto vylepšením, ktoré dokáže výrazne urýchliť prehliadanie internetu, je aj Lazy Loading, ktoré práve dorazilo do vývojárskej verzie Chrome známej ako Chrome Canary.

Jednoduché ako facka

Koncept novej funkcie je pomerne jednoduchý – obrázky a snímky, ktoré pre používateľa momentálne nie sú viditeľné, sa nenačítajú až dovtedy, kým sa nestanú viditeľnými. Jednoducho povedané, prehliadač na stránke načíta len to, čo používateľ momentálne vidí.

Ako príklad si môžeme vziať situáciu, že si na webe portáli čítaš článok, na ktorého konci sa nachádza obrázok. Prehliadač teda daný obrázok načíta až vtedy, keď sa dostaneš na samotný koniec článku.

Až o tretinu rýchlejšie načítanie

Vývojári prehliadača Chrome tvrdia, že nová funkcia dokáže urýchliť načítanie stránok až o 18 – 35 %. Mnoho totiž závisí aj od zložitosti danej stránky a kvality internetového pripojenia.

Lazy Loading si v Google Canary môžeš aktivovať cez chrome://flags prostredníctvom príkazov #enable-lazy-image-loading a #enable-lazy-frame-loading.