Úvod Novinky Google Budenie bude príjemnejšie: Google budík vás zobudí skladbou zo Spotify

Budenie bude príjemnejšie: Google budík vás zobudí skladbou zo Spotify

0
© gomobile.be

Veľmi malá, nenápadná, no extra dôležitá. Hodiny od Google, ktoré nájdeme snáď v každom smartfóne s OS Android, prechádzajú skutočne vítanou inováciou. Tvorcovia vo svojom blogu oznámili integráciu hudobnej služby Spotify.

Čo všetko aplikácia momentálne obsahuje je asi všetkým jasné. Okrem zobrazenia času v nej nájdeme napríklad stopky a samozrejme budík. Niekto má nastavený jeden, iný rovno 10 budíkov s niekoľkominútovým odstupom.

Predvolené tóny budenia ale budete môcť čoskoro nahradiť obľúbenou skladbou alebo zoznamom skladieb zo služby Spotify. Google túto službu uprednostnil pred vlastnou službou Google Play Hudba, za čím môžno stojí oveľa väčšia užívateľská základňa Spotify.

hodiny od google

Po vypnutí budíka môžete aj naďalej pokračovať v počúvaní hudby. Je pritom jedno, či využívate Spotify v bezplatnom režime alebo v prémiovej platenej verzii. Ak chcete novinku využívať, musíte mať nainštalovanú najnovšiu verziu aplikácie uvedenej hudobnej služby a zariadenie s OS Android 5.0 Lollipop a vyšším.

Potrebujete aj najnovšiu verziu aplikácie Hodiny. Tá sa začne formou aktualizácie šíriť v priebehu tohto týždňa.

Je viac ako možné, že bude Google aplikáciu hodín vylepšovať aj naďalej. Určite si niektorí spomínate na aplikáciu Timely, ktorá zaujala krásnym grafickým prevedením a funkciami. Google v roku 2014 kúpil spoločnosť, ktorá túto aplikáciu vytvorila.