Úvod Výrobcovia Asus Asus ROG Phone sa objavil v ponuke fínskeho operátora. Lacný rozhodne nie...

Asus ROG Phone sa objavil v ponuke fínskeho operátora. Lacný rozhodne nie je

0

Asus ROG Phone doplnil novo vzniknutú kategóriu hráčskych smartfónov len začiatkom júna. Zariadenie má extravagantný dizajn, 90Hz OLED panel s vysokým rozlíšením a výkonu na rozdávanie.

Asus ROG Phone je skutočným smartfónom pre hráčov. Okrem uvedených atribútov to dokazuje aj špeciálna 3D architektúra pre dostatočné chladenie vnútorných komponentov, herný režim X Mode alebo dotykové ovládače AirTrigger.

Asus na podujatí Computex 2018 oznámil, že zariadenie príde na trh niekedy v treťom štvrťroku 2018. Cenu neuviedol, aj keď bolo už zo začiatku jasné, že sa dotkne vlajkovej hranice.

Asus ROG Phone
Asus ROG Phone

Tretí štvrťrok je tu a o presnej cene dobre vypovie ponuka fínskeho operátora Telia. Ten toto zariadenie začal (pred)predávať s cenou 999 EUR, ktorá je bezpochyby neskromná. Operátor okrem priamej platby ponúka aj možnosť uhrádzania formou 36 mesačných splátok po 27,75 EUR.

Na margo vyššej ceny dobre vyzerá darček – slúchadlá Asus ROG Delta v hodnote 199 EUR, ktoré pri hraní hier určite padnú vhod. Okrem toho je súčasťou balenia aj pripojiteľný modul AeroActive Cooler, ktorý slúži ako doplnkový chladič.

Zatiaľ nie je známe, či bude podobný predpredaj zahájený aj v iných európskych krajinách. Dúfame, že áno. Spomedzi smartfónov, ktoré sú určené hráčom mobilných hier, pôsobí Asus ROG Phone asi najlepšie.