Úvod Konkurencia Apple Apple chystá konkurenciu pre Note 9: Ponúkne 512 GB úložisko aj podporu...

Apple chystá konkurenciu pre Note 9: Ponúkne 512 GB úložisko aj podporu pre Pencil

5
iphone x
iPhone X

Apple nám už onedlho ukáže svoje tohtoročné mobilné telefóny s operačným systémom iOS. Svetlo sveta by mali uzrieť tri rozdielne vybavené kúsky, medzi ktorými nebude chýbať ani 6,5-palcový obor s takou výbavou, s akou si trúfne aj na nedávno predstavený Samsung Galaxy Note 9.

Ostrieľaní analytici zo spoločnosti Trendforce totiž predpokladajú, že už netrpezlivo očakávaná high-end novinka dorazí na pulty s 512 GB úložiskom a s podporou pre stylus Pencil, aby tak dokázala konkurovať tomu najlepšiemu z druhej strany rieky. To sa, samozrejme, odrazí i na samotnej cenovke, pretože tá vraj vystrelí na úroveň jubilejného iPhone X, píše server AppleInsider.

Zákazník by mal dostať na výber až z dvoch verzií 6,5″ iPhone, no iba jedna z nich má disponovať kapacitami, ktoré jej umožnia spolupracovať so stylusom Apple Pencil. Bude to teda k dispozícii za určitý príplatok. O aký veľký rozdiel v cenovkách pôjde, momentálne ani len netušíme. Technologické kuloáre spomínajú ceny od 1 100 do 1 200 eur, takže sa dá očakávať suma od 50 do 100 eur.

Predstavenie tohtoročných iPhonov prebehne v priebehu nadchádzajúceho septembra.