Úvod Výrobcovia Samsung 5G je blízko: Samsung predstavil prvý modem!

5G je blízko: Samsung predstavil prvý modem!

0

Ako sa očakávalo, tak sa aj stalo. Prvý 5G modem pre mobilné zariadenia nepriniesol nikto iný, ako spoločnosť Samsung. Po demonštrácii jeho rýchlostí, čo prebehlo začiatkom roka počas podujatia CES 2018, tak prišiel rad aj na oficiálne predstavenie.

Táto horúca novinka by mala byť súčasťou nadchádzajúcich high-end smartfónov. Šéf mobilnej divízie juhokórejského giganta nám však prezradil, že prvým modelom s takými kapacitami nebude Galaxy S10, akoby si mnohí možno mysleli, ale úplne niečo iné.

DJ Koh konkrétny síce nebol, no z informácií, ktoré momentálne kolujú technologickými kuloármi, vieme vydedukovať, že premiéra prebehne počas predstavenia ich prvého skladacieho kúsku. Server GSMArena spomína už koniec roka 2018, kedy vraj uzrie svetlo sveta Samsung smartfón vybavený kapacitami komunikovať s enormne rýchlymi mobilnými sieťami 5. generácie.

Prvý oficiálne predstavený 5G modem na svete nesie označenie Exynos 5100, rozumie si so sub-6 GHz aj mmWave spektrami, jeho teoretické rýchlosti dosahujú až 2 Gbps a vyrobili ho prostredníctvom iba 10-nanometrovej technológie. Ten istý výrobný proces je pritom využívaný aj na produkciu pokročilého hi-tech čipsetu Exynos 9810 z Galaxy S9 alebo nedávno predstaveného Galaxy Note 9.