Úvod Zaujímavosti 16-ročný chlapec hackol Apple. Ten mu nič nedaroval, čaká ho odsúdenie!

16-ročný chlapec hackol Apple. Ten mu nič nedaroval, čaká ho odsúdenie!

7

Mladý chlapec z Austrálie sa opakovane nabúral do infraštruktúry kalifornského jabĺčka, aby tak nadobudol prístup k citlivým dátam. Jeho hackerské schopnosti ho však dostali až k zákazníkom Apple a ich účtom, kde je celkom slušné množstvo osobných informácií.

Prístup vraj ale mal i k takzvaným autorizačným kľúčom, ktoré sú potrebné pri prihlasovaní. Na ochranu pred vystopovaním používal snáď všetky dostupné nástroje, no na sériové číslo svojho MacBooku, odkiaľ útočil, zrejme zabudol. Vďaka nemu ho totiž výrobca spotrebnej elektroniky identifikoval, píše server 9to5mac.

Meno mladého hackera z bezpečnostných dôvodov nepoznáme, no vraj má iba okolo 16 rokov. Aký trest dostane, zatiaľ ešte nevie, pretože jeho odsúdenie prebehne až ďalší mesiac. The Age spomína veľkú komplexnosť prípadu, kvôli čomu budú vyšetrovatelia potrebovať viac času. Ide totiž o medzinárodné vyšetrovanie medzi Austráliou a Spojenými štátmi americkými.

Čo sa týka elektroniky chlapca, polícia stihla počas nedávnej domovej prehliadky zabaviť dva laptopy od spoločnosti Apple, smartfón vrátane pevného disku. Vďaka tomu zistili, že sedia ako sériové čísla, tak aj IP adresy. A to hodlajú použiť ako dôkaz.

Právnik hackera sa však podľa médií vyhovára na klientov obrovský záujem pracovať pre jabĺčko. Aby si ho teda všimli a následne oslovili s lukratívnou pracovnou ponukou, tak zrealizoval hneď niekoľko hackov do serverov amerického giganta. Niektorým to už predsa vyšlo.