Na trhu sa za uplynulý rok objavilo niekoľko zaujímavých smartfónov s odolnou konštrukciou. Stávajú sa z nich čoraz obľúbenejšie zariadenia, ktoré obľubujú ľudia chodiaci do prírody alebo zamestnaní v práci, v ktorej by to bežný smartfón jednoducho nedal. Novinka Ulefone Armor 5 chce tento trend posunúť na novú úroveň.

Smartfón disponuje 5,85-palcovým 18,9:9 displejom prekrývajúcim 91 % prednej strany, ktorý svojím vzhľadom určite priláka nejedno zvedavé oko. Výbornou správou je aj fakt, že displej chráni krycie sklo Corning Gorilla Glass 4.

Zariadenie disponuje certifikáciou IP68, vďaka čomu sa nebojí prachu ani vody. Výrobca dokonca nabáda, aby ste si s telefónom zaplávali, pretože sa mu nič nestane (v sladkej vode). Pri turistike zas pomôže bohatá výbava ako kompas, baterka a ďalšie. Ulefone Armor 5 má vo výbave aj šikovné aplikácie ako vodováhu, meter a podobné.

V jeho výbave ďalej nájdeme osemjadrový procesor MediaTek MT6763 s jadrami o takte 2.0 GHz, 4 GB operačnej pamäte RAM64 GB rozšíriteľné (o 256 GB) úložisko. Zadnú stranu zdobí kombinácia dvoch senzorov s rozlíšením 16 Mpx a 5 Mpx, prednú zas 13 Mpx senzor.

Čo by to bol za odolný smartfón, ak by jeho batéria nevydržala ani deň, že? Pri Ulefone Armor 5 sa toho nemusíš báť. Disponuje totiž 5 000 mAh akumulátorom, ktorý dokonca podporuje rýchlonabíjanie a bezdrôtové nabíjanie. Viac informácií o telefóne nájdeš na webe výrobcu.