Úvod Zariadenia Smartphony Sony Xperia XA2 Plus oficiálne: Stredná trieda s moderným 18:9 displejom

Sony Xperia XA2 Plus oficiálne: Stredná trieda s moderným 18:9 displejom

2
Sony Xperia XA2 Plus

Divízia Sony Mobile vytvorila nový model inteligentného mobilného telefónu, ktorý svojim zameraním dopĺňa súrodencov Xperia XA2 a XA2 Ultra. Sony Xperia XA2 Plus pochádza zo strednej triedy a predstavenie sa odohralo len formálne. 

Sony Xperia XA2 Plus napriek tomu našej pozornosti neunikla. V podstate sa jedná iba o mierne upravený model XA2 Ultra, aj keď tu nejaké rozdiely určite sú. Najväčšou zmenou je asi displej, ktorý obdržal moderný pomer strán 18:9. Má 6-palcovú uhlopriečku a FHD+ rozlíšenie.

Radi tiež vidíme hliníkové šasi vyššej úrovne, ktoré nahradilo plastový kryt súrodenca XA2 Ultra. Až takmer pri hornom okraji zadnej strany sa nachádza samostatné oko fotoaparátu, ktorý má rozlíšenie 23 Mpx, hybridné ostrenie, 84° zorné pole, clonu f/2.0 a vysokú citlivosť na svetlo 12800 ISO. Snímač natočí 4K video alebo slow-mo pri 120 FPS. Hneď pod fotoaparátom sa nachádza snímač odtlačkov prstov.

Sony Xperia XA2 Plus

Čo sa týka vnútorných komponentov, nič nové nevidíme. Snapdragon 630, 4/6 GB operačná pamäť, 32/64 GB úložisko (microSD do 400 GB) alebo 3580 mAh akumulátor s Quick Charge 3.0 (USB C). Zariadenie pracuje s OS Android 8.0 Oreo.

Spomenieme Bluetooth 5.0, NFC, veľmi dobré audio kapacity (Hi-Res audio), samozrejmú LTE podporu a 8 Mpx selfie kameru s poriadne širokým 120° zorným poľom. Sony Xperia XA2 Plus je kus, váži 205 gramov.

Oficiálnu cenu nepoznáme, no smartfón sa na európskych trhoch objaví v auguste, a to rovno v štyroch farbách. Všetky podrobnosti nájdete v tabuľke na oficiálnej stránke spoločnosti Sony, kde už smartfón figuruje.

Sony Xperia XA2 Plus