Úvod Hry Smutná správa pre používateľov OS Android: Fortnite Mobile si nezahrá každý

Smutná správa pre používateľov OS Android: Fortnite Mobile si nezahrá každý

6

Ak by sme mali vybrať najočakávanejšiu hru tohto roka pre užívateľov zariadení s OS Android, určite ňou je Fortnite Mobile. Zatiaľ čo autori dostupnosť len sľubovali, vlastníci mobilných zariadení s iOS si ju už užívali.

Fortnite Mobile je tak dostupný takmer všade, len nie v obchode Google Play. Tvorcovia už dávnejšie oznámili, že verzia pre OS Android príde cez leto. Skôr ale pripadá do úvahy koniec leta, keďže sa uvedenie mierne posunie kvôli exkluzivite.

Fortnite Mobile pre Android totižto absolvuje premiéru spolu s vlajkovou loďou Samsung Galaxy Note 9, pričom má byť jej exkluzívnou súčasťou. Verzia hry určená pre ostatných užívateľov, teda tých, ktorí si nekúpia Galaxy Note 9, sa objaví po 30-tich dňoch od trhového uvedenia. To pripadá niekedy na 23.-24. august.

Fortnite mobile
Fortnite na konzole Nintendo Switch

V týchto dňoch sa objavili ďalšie správy, ktoré hovoria o novom obmedzení. Fortnite Mobile bude zo začiatku dostupný len pre asi 40 modelov smartfónov s OS Android. Teda minimálne.

Zoznam podporovaných zariadení získal server XDA priamo zo stránok spoločnosti Epic Games, ktorá hru vyvíja. Fortnite Mobile si určite zahráte medzi prvými, ak vlastníte jeden z nasledujúcich smartfónov:

  • Samsung – Galaxy A5 a A7, Galaxy J7 Prime a J7 Pro, Note 8, Note 9, GalaxyOn 7, Galaxy S7, S7 Edge S8, S8+, S9 a S9+
  • Huawei – Mate 10, 10 Lite a 10 Pro, P8, P9, P9 Lite, P9 Plus, P10, P10 Lite a P10 Plus
  • LG – G6, V30, V30+
  • Motorola – Moto E4 Plus, Moto G5, G5 Plus, G5s, Moto Z2 Play
  • Nokia – Nokia 6
  • Sony – Xperia XA1, XA1 Ultra, XA1 Plus, Xperia XZ, XZs, XZ1
  • Razer Phone
  • Google – Pixel 2, Pixel 2 XL

Ako môžete vidieť, v zozname chýbajú niektoré vlajkové lode ako Huawei P20 Pro alebo LG Q7 ThinQ, ktoré by s takouto hrou nemali mať ani tie najmenšie výkonnostné problémy. Aj keď v zozname zatiaľ nefigurujú, Fortnite Mobile si na nich zahráte určite.

[irp posts=“26104″ ]

Je pravdepodobné, že vývojári hru optimalizujú pre každý typ zariadenia zvlášť. Do plošného uvoľnenia sa tak zoznam môže ešte rozšíriť. Bolo by chybou, ak by titul nebol dostupný pre niektoré veľmi populárne zariadenia.

Nadšení by neboli vlastníci modelov od HTC, OnePlus či takého Xiaomi, ktoré sú veľmi obľúbené. Dúfame, že pred plošným uvedením hry bude zoznam podporovaných zariadení skutočne podstatne obsiahlejší.