Úvod Výrobcovia Samsung Samsung si nechal patentovať ultrazvukový snímač odtlačkov pod displejom

Samsung si nechal patentovať ultrazvukový snímač odtlačkov pod displejom

1

Spoločnosť Samsung si podala na americkom patentovom úrade žiadosť, ktorou chce chrániť svoje duševné vlastníctvo. Jej technologické riešenie sa točí okolo neobvyklého snímača odtlačkov prstov. Pri overovaní používateľa totiž využíva takzvaný ultrazvuk.

To by malo v porovnaní s konvenčnými technologickými riešeniami prispieť k nižšej chybovosti a zároveň aj k vyššej rýchlosti celého bezpečnostného procesu. Najlepšie na tom celom ale je, že biometrický snímač vyrobili tak, aby ho bolo možné umiestniť priamo pod zobrazovací panel mobilného zariadenia.

Ako informuje server PatentlyMobile, v čerstvo zverejnenej patentovej prihláške kórejského giganta figuruje jednoduchá technologická schéma spolu s jednoduchým náčrtom dvoch rôznych smartfónov.

Jeden vyzerá ako staršie kúsky, čiže má hrubé rámiky aj hardvérové tlačidlo, druhý zase pripomína futuristické koncepty, kde sú vidieť kúsky s displejmi cez celú prednú stranu. V oboch prípadoch na nich vyznačili ešte aj menšiu plochu so žltým sfarbením, na ktorú odkazuje číslo 520 a text „Biometrický Senzor“.

Všetko teda nasvedčujem tomu, že ak na ňu používateľ priloží konček svojho prsta, smartfón v tom okamihu zistí, o koho ide a podľa toho zareaguje.

Náčrt z patentu (via PatentlyMobile)

Existuje tu obrovská pravdepodobnosť, že Samsung pripravuje všetko potrebné na to, aby mohol veľkolepo predstaviť svoje tohtoročné eso. Galaxy Note 9 uzrie svetlo už o pár dní. Veľké mediálne podujatie Unpacked je naplánované na 9. augusta.