Úvod Samsung Samsung Galaxy S10 Samsung Galaxy S10 bude mať výnimočný fotoaparát. Toto ponúkne!

Samsung Galaxy S10 bude mať výnimočný fotoaparát. Toto ponúkne!

8

Najnovšie informácie naznačujú, že chystaný Samsung Galaxy S10 po vzore Huawei P20 Pro na zadnej strane ponúkne až tri fotoaparáty. Výhody takéhoto zoskupenia senzorov sú nesporné. Foto výbava je koniec koncov jedným z dôvodov, prečo sa Huawei tento rok tak darí.

Samsung Galaxy S10 by mohol priniesť jeden z najžiadanejších fotoaparátov budúceho roka. Vyplýva to z informácií zo servera AllAboutSamsung. Ich zdroje totiž tvrdia, že Samsung Galaxy S10 ponúkne 12 Mpx senzor z Galaxy S9, 16 Mpx ultraširoký fotoaparát (f/1.9) a 13 Mpx (f/2.4) objektív, ktorý bude pravdepodobne plniť úlohu zoomu.

Ultraširoký objektív má dostať prednosť pred zoomom

Zaujímavou informáciou je aj fakt, že klasická verzia Galaxy S10 disponujúca dvoma zadnými fotoaparátmi by namiesto zoom objektívu mala ponúknuť práve ultraširoký objektív. Niečo podobné už roky ponúkajú vlajkové lode LG. Je prekvapivé, že sa doteraz podobnou cestou nevydal takmer žiaden iný výrobca.

Možná podoba Samsung Galaxy S10 a S10+

Senzor prekrytý ultraširokým objektívom s až 123 stupňovým zorným uhlom nemá disponovať automatickým zaostrovaním, ani optickou stabilizáciou obrazu. Pri tak širokom objektíve je to však v poriadku, prakticky všetko je totiž vždy zaostrené.

Samsung Galaxy S10 je kritické zariadenie

Ako server AllAboutSamsung priznáva, tieto informácie nie sú finálne a časom sa ešte môžu zmeniť. Samsung Galaxy S10, ktorý bude jubilejným zariadením však s najväčšou pravdepodobnosťou prinesie podstatné zmeny, ktoré majú posilniť dominanciu juhokórejskej spoločnosti. Samsung sa posledné mesiace stretáva s kritikou zo strany zákazníkov. Tým sa nepáči, že Samsung neprináša dosť inovácií, čo sa odrazilo aj na nižšej predajnosti vlajkových lodí.