Úvod Zariadenia Rýchle nabíjanie, aké tu ešte nebolo. Huawei vylepší SuperCharge technológiu

Rýchle nabíjanie, aké tu ešte nebolo. Huawei vylepší SuperCharge technológiu

1
huawei supercharge

Huawei koncom marca posunul mobilnú fotografiu na novú úroveň, a to s trojitým fotoaparátom s nevídanými vlastnosťami, ktorý si užívajú vlastníci vlajkovej lode P20 Pro. Ďalšia významná inovácia zrejme dobehne rýchle nabíjanie.

Huawei v súčasnosti používa tzv. SuperCharge technológiu, ktorej kvality dokonca certifikovala rešpektovaná nemecká organizácia TÜV Rheinland. Najnovšie vlajkové smartfóny od Huawei sa nabíjajú skutočne rýchlo. Najrýchlejšie to ale nie je.

Kráľom rýchleho nabíjania je v súčasnosti technológia Super VOOC, ktorú ma na svedomí čínske Oppo. Najnovší model Oppo Find X disponuje 3400 mAh batériou, ktorá sa dokáže nabiť za neuveriteľných 35 minút.

Huawei však chystá niečo, čo prekoná aj Super VOOC a ďalšie technológie pre rýchle nabíjanie. Prezrádza to China Compulsory Certificate, skrátene CCC alebo tiež 3C. Ide o takzvanú čínsku povinnú certifikáciu, ktorá odobruje kvalitu produktov. Ekvivalentom našich končín je európska značka CE.

rýchle nabíjanie
China Compulsory Certificate

Povinným odobrením prešiel adaptér značky Huawei s modelovým označením HW-100400C00, ktorý vyvinula spoločnosť Astec Electronics. V zápise zaujali hlavne parametre adaptéra, konfigurácia 10V/4A. To znamená, že maximálny výkon rýchleho nabíjania môže byť až 40W(!) Pre porovnanie, vlajkový Huawei P20 Pro dobíja adaptér s maximálnym výkonom 22W.

Žiaľ, ďalšie podrobnosti známe nie sú. Neexistuje zmienka o prípadnom čase nabíjania akumulátora s konkrétnou kapacitou alebo nadchádzajúcom zariadení, pre ktoré by bolo takéto rýchle nabíjanie určené.

Odhadom však môže takáto technológia stlačiť čas potrebný pre nabitie plnej kapacity pod 30 minúť, čo by bolo určite vynikajúce. Je možné, že si technológia odbije premiéru v smartfóne Huawei Mate 20, ktorý bude predstavený niekedy v októbri.