Trh odolných smartfónov sa nedávno rozrástol o staronového výrobcu. Volá sa Poptel a aj napriek tomu, že na trhu doteraz nemal žiadne zariadenia, mu skúsenosti nechýbajú. Prečo? Vyrábal totiž smartfóny pre iné spoločnosti, ako napríklad Oukitel.

Jeho prvý smartfón, P9000 Max, za krátku dobu, ktorú strávil v EÚ skladoch, získal pozitívne hodnotenia, čo firmu nakoplo k navrhnutiu ďalšieho, ešte prepracovanejšieho kúsku. Volá sa Poptel P10 a dostupný bude začiatkom augusta.

Veľká batéria, odolnosť a dosť výkonu

Pri odolných smartfónoch musí človek počítať s nechcenou hrúbkou zariadenia. Môže za to odolnejšia konštrukcia a často aj objemnejšia batéria. Poptelu sa pri modeli P10 podarilo dosiahnuť hrúbku len 11 mm, vďaka čomu sa telefón pohodlne zmestí aj do vrecka.

Zaujímavá je aj výbava zariadenia, ktoré poháňa osemjadrový procesor MediaTek MT6763 s jadrami s takom 2.0 GHz vyrobený 16 nm FinFET technológiou či 4 GB LPDDR4 RAM64 GB úložisko. Zadnú stranu telefónu zdobí 13 Mpx senzor IMX13 od Sony (f/2.2), prednú zas 8 Mpx senzor Samsung 4H8 (f/2.2).

Základom smartfónu je pochopiteľne jeho displej. V prípade Poptel P10 sa môžeš tešiť na 5,5-palcový 18:9 HD IPS panel prekrytý vrstvou skla Corning Gorilla Glass.

Čo sa ceny týka, tam presné informácie o zariadení nemáme. Vieme však, že jeho prvé zariadenie bolo cenovo dostupné a to isté očakávame aj pri chystanej P10.

Ak ťa viac oslovil model P9000 Max, teraz ho môžeš získať s 40-dolárovou zľavou a balíčkom darčekov. Akcia končí 29. júla.