Úvod Novinky Aktuálne Na obrazovky sa možno vrátia programy Novy. Vieme podrobnosti

Na obrazovky sa možno vrátia programy Novy. Vieme podrobnosti

0

Situácia ohľadom šírenia staníc českej Novy na Slovensku sa opäť zamotáva. Ako upozornil server Živé.sk, operátori zastrešení združením veľkých TV poskytovateľov SAKT, Nove vypovedali zmluvu, v ktorej sa zaviazali, že so šírením jej programov skončia.

Dôvodom má byť krok spoločnosti Skylink, ktorá sa približne pred mesiacom rozhodla, že za český servisný poplatok umožní šírenie staníc aj na území Slovenska. To sa znepáčilo zvyšku operátorov, ktorí tak na úkor Skylinku prišli o atraktívny obsah.

SAKT vydal ultimátum, ktoré vypršalo ešte 29. júna 2018 o 12:00. V ultimáte sa uvádzalo, že ak si české stanice nedajú rady so Skylinkom, zaradia ich do vysielania aj oni. Momentálne to vyzerá tak, že stanice skupiny Nova sa skutočne môžu vrátiť na obrazovky slovenských zákazníkov. Či a kedy sa tak stane zatiaľ nevieme.

Zoznam kanálov, ktoré by mohli pribudnúť:

  • Nova
  • Nova 2
  • Nova 2 Cinema
  • Nova Action
  • Nova Gold

Zaradenie do vysielania je na rozhodnutí operátorov

Vzhľadom na to, že SAKT vypovedal zmluvu je rozhodnutie či sa programy Novy vrátia na slovenské obrazovky len a len na operátoroch. Situáciu budeme podrobne sledovať, viac informácií prinesieme hneď, ako to bude možné.