Úvod Zariadenia Kamera do auta alebo štýlové Lenovo Watch X s nízkou cenou a...

Kamera do auta alebo štýlové Lenovo Watch X s nízkou cenou a bezplatným doručením

2
kamera do auta

Čínske Lenovo začiatkom júna predstavilo nový model hybridných inteligentných hodiniek Watch X, pri ktorých sa výrobca zameral na tri vlastnosti. Dlhú výdrž na jedno nabitie, dizajn a dobrú cenovú dostupnosť.

Lenovo Watch X majú klasický vzhľad okrúhlych náramkových hodiniek, od ktorých sú na nerozoznanie. Hodinky sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, majú zafírové sklo či odolnosť voči vode na úrovni 8 ATM.

Spolu s fyzickými ručičkami ale dostanete úsporný okrúhly OLED displej, ktorý premietne sled ďalších dôležitých údajov. Hodinky majú senzor tepu, geomagnetický senzor, gyroskop či barometer, ktoré zaznamenajú atribúty fyzickej aktivity.

Lenovo Watch X

OLED displej pracuje s čierno-bielym užívateľským prostredím, čiže konzumuje minimum energie. Aj preto vydrží pomerne veľká 600 mAh batéria na jedno nabitie viac ako mesiac. Aspoň to tvrdí výrobca.

Lenovo Watch X

Hodinky majú inak 42,5 mm priemer ciferníka, výbornú váhu 51 gramov a so smartfónom ich spojíte pomocou najnovšej technológie Bluetooth 5.0. Podrobné údaje a nastavenia nájdete v aplikácii priamo vo vašom smartfóne.

Lenovo Watch X boli predstavené s cenou približne 46 dolárov. Extra dostupná cena sa týka aj európskej meny. Jeden z predajcov ich ponúka prostredníctvom medzinárodnej siete Ebay za 46 EUR s bezplatným doručením priamo z krajiny výrobcu z Číny. Existuje aj lepšie vybavená verzia X Plus, no tá zatiaľ v ponuke nefiguruje.

kamera do auta Za ešte nižšiu cenu je poruke čoraz žiadanejšia kamera do auta od Xiaomi, ktorá zaznamená akékoľvek dianie v premávke počas jazdy. Takéto kamery sa obzvlášť hodia pri rôznych škodových udalostiach, pri ktorých nahrajú ich skutočný priebeh.

kamera do auta

Jeden z modelov od Xiaomi stojí necelých 35 EUR. Zaznamená FHD video pri snímkovaní 30 FPS s vysokou svetelnosťou f/1.8, stabilitu zabezpečí 3-osový gyroskop a pohodlné ovládanie 2,7-palcový dotykový HD displej.

Kamera má zabudovaný WiFi modul, mikrofón, objektív so zorným poľom 130° a 240 mAh batériu, ktorá až taká dôležitá nie je. Kameru je možné napájať z klasickej automobilovej zásuvky, pričom k nej dostanete kábel dlhý až 3,5 metra.