Úvod Aplikácie Majitelia Huawei smartfónov zúria: Z Google Play si nemôžu stiahnuť prehrávač VLC

Majitelia Huawei smartfónov zúria: Z Google Play si nemôžu stiahnuť prehrávač VLC

1
VLC

Huawei vyrába čoraz kvalitnejšie a kvalitnejšie zariadenia. Problémom však aj naďalej ostáva softvér, ktorý zatiaľ nedosahuje tak vysokej úrovne, akú by si zaslúžil hardvér, na ktorom beží. Tento týždeň sa pre rázny krok rozhodli tvorcovia aplikácie VLC media player, ktorí jeho sťahovanie zakázali pre všetky Huawei zariadenia.

VLC media player je jeden z najznámejších, najpodporovanejších a najlepších softvérov pre prehrávanie lokálnych súborov. Jeho Android aplikácia sa zlepšuje každý týždeň, čo si už, bohužiaľ, majitelia Huawei smartfónov nebudú môcť vychutnať. Softvér, ktorý pripravil čínsky výrobca je totiž príliš agresívny.

O rozhodnutí svojich fanúšikov vývojári z VideoLAN informovali priamo na Twitteri. K rozhodnutiu došlo po tom, ako vývojári otestovali správanie VLC na Android smartfónoch z produkcie Huawei. Tvorcovia opisujú „šialený“ spôsob, akým sa softvér na Huawei smartfónoch správa k aplikáciám bežiacim na pozadí. Aplikácie, ktoré sú priamo od Huawei, problém nemajú.

VLC ovplyvňuje hlavne prehrávanie audia na pozadí. Keď totiž Huawei smartfón zistí, že aplikácia beží na pozadí (aj keď prehráva audio), jednoducho ju obmedzí natoľko, že sa stane nepoužiteľnou. To sa samozrejme odzrkadlilo aj na negatívnych recenziách, čo nahnevalo vývojárov natoľko, že všetky Huawei zariadenia zamierili na blacklist.

VLC si aj naďalej môžeš nainštalovať pomocou .APK súboru, oficiálne z Google Play to ale nateraz nepôjde. Huawei na rozhodnutie VLC zatiaľ nezareagoval.