Úvod Výrobcovia Huawei Huawei si verí: Tento rok sa chce dostať na dostrel Apple

Huawei si verí: Tento rok sa chce dostať na dostrel Apple

1
Huawei P20 Pro

Bitka o najväčšieho výrobcu smartfónov pokračuje aj v roku 2018. Na prvých troch pozíciách si to rozdáva Samsung, Apple a Huawei. Práve tretí menovaný má však podľa najnovších informácií najväčšiu chuť predrať sa minimálne o priečku vyššie.

Najsilnejším výrobcom smartfónom je tento rok opäť Samsung, ktorý plánoval za 365 dní predať celkom 350 miliónov zariadení. Kvôli slabším predajom vlajkových lodí Galaxy S9 a S9+ však toto číslo musel okresať.

Opačným príbehom „trpí“ Huawei, ktorý predáva viac zariadení, než sám očakával. Huawei má totiž v pláne tento rok predať celkom 200 miliónov smartfónov, čo je len o niečo menej než čo sa v roku 2017 podarilo predať Apple (215,8 milióna).

Cieľom Huawei je stať sa do niekoľkých rokov jednotkou na trhu. Jeho plány sú pritom mesiac čo mesiac reálnejšie a reálnejšie. Len minulý rok spoločnosť predala 150 miliónov smartfónov, čo znamená, že spoločnosť počíta s medziročným nárastom predajnosti o 30 %. Za tak optimistickými vyhliadkami do budúcnosti stoja hlavne vlajkové lode radu Huawei P20, ktoré zožali obrovský úspech, ako aj úspech dcérskej značky Honor.

Huawei dosahuje ohromných výsledkov aj bez prítomnosti na jednom z najkľúčovejších trhov – USA, ktorý je tretím najväčším trhom na svete. S predajom Huawei zariadení na území Spojených štátov bohužiaľ nesúhlasí samotná americká vláda.