Úvod Novinky Google Google má problém: Na Android P nefunguje jeho vlastná appka

Google má problém: Na Android P nefunguje jeho vlastná appka

1

DP (Developer Previews) sa nedajú zrovna vždy považovať za najstabilnejšie „štádiá“, keďže najmä vďaka nim vzniká konečná a stabilná verzia. Práve preto sa v nich môže vyskytnúť niekoľko drobných chýb, ako je napríklad aj posledná beta verzia aplikácie Google na systéme Android P.

Aplikácia totiž opakovane prestáva pracovať a tým pádom je užitočná asi tak, ako keby tam nebola. Tento problém sa vraj najčastejšie vyskytuje u tých, ktorí momentálne fičia na DP5 systému Android P.

S problémom sa dá vybabrať

Zrejme najlepším, avšak dočasným riešením, je jednoducho prejsť na staršiu (stabilnejšiu) verziu aplikácie, ktorú nájdeš tu. Pokiaľ sa ti však toto riešenie nepáči, stále môžeš buď vypnúť aktualizácie pre túto aplikáciu alebo ju zo systému odstrániť do chvíle, kedy bude problém vyriešený.

Neznáma príčina

Nie všetci na DP5 Android P však majú s Google aplikáciou problém. Začali sa objavovať teórie, že aplikácia prestáva pracovať vtedy, pokiaľ je zariadenie spárované so smartwatch Wear OS. Toto tvrdenie však bolo vyvrátené hneď niekoľkými používateľmi, ktorí hodinky s telefónom majú spárované a spomínaným problémom netrpia.

Nech už je teda príčina problému akákoľvek, dúfajme, že bude čoskoro odstránená.