Úvod Smartphony Dohady Exynos 9820 na obzore: Výkonná DynamIQ architektúra pre Galaxy S10?

Exynos 9820 na obzore: Výkonná DynamIQ architektúra pre Galaxy S10?

0
exynos 9810

To, že juhokórejský gigant pracuje na ďalšej generácii svojho pokročilého hi-tech čipsetu, vieme už dlhšie. Po novom sme sa však dostali k ďalším zaujímavým detailom o Exynos 9820, ktorý by mal už onedlho poháňať vlajkovú loď Samsung Galaxy S10.

Čerstvé informácie súvisia so samotným prevedením, pričom zahŕňajú aj zmienku o obávanom jadre Mongoose M4. Za únikom tentokrát stojí Ice universe, jeden z najpopulárnejších leakerov z technologických kuloárov, takže ho možno považovať za celkom dôveryhodný zdroj.

Generačný nástupca minuloročného čipsetu Exynos 9810 podľa neho ponúkne takzvanú DynamIQ architektúru, ktorá zahŕňa tri skupinky odlišných jadier. Štyri sú Cortex-A55, dva Cortex-A75 (respektíve A76) a dva vlastnoručne vyvinuté Exynos M4, čiže vyššie spomínaný Mongoose M4. Posledné dve jadrá dostanú za úlohu zabezpečovať prvotriedny výpočtový výkon, prvé štyri sa pre zmenu postarajú o energetický manažment.

Samsung si chce byť zrejme istý, že nadchádzajúci Galaxy S10 vydrží v čoraz tvrdšom konkurenčnom prostredí trošku dlhšie ako Galaxy S9. Ten bol len krátko po oficiálnom predstavení odsunutý do úzadia pútavejšími a v niektorých prípadoch i technologicky pokročilejšími smartfónmi z iných kútov sveta.