Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi projektor je brutálny: Spraví ti 150“ obraz a vyzerá fantasticky!

Xiaomi projektor je brutálny: Spraví ti 150“ obraz a vyzerá fantasticky!

Pri doručení nebudeš doplácať DPH!

7
Foto: Xiaomi

Xiaomi a jeho dcérske spoločnosti na trh prinášajú jedno lepšie zariadenie za druhým. Minulý rok sa na trh dostal projektor s označením Xiaomi Laser Projector, ktorý je schopný skutočne zaujímavého výsledku.

Projektory sú obľúbenou súčasťou rôznych barov, škôl alebo prednáškových miestností. Väčšinou však ide o riešenia, ktoré nedisponujú dychberúcim obrazom. Zmeniť sa to pokúša projektor od Xiaomi, ktorý by si doma prial mať nejeden z nás.

Dokáže vykúzliť obraz veľký 150“ (3,8 metra) s nadpriemerne dobrou kvalitou obrazu. Projektor sa dostal do ponuky overeného obchodu Lightinthebox.com, ktorý ho naskladnil v poľskom sklade. To znamená, že pri doručení nebudeš doplácať DPH.

Xiaomi Laser Projector
Foto: Xiaomi

Je síce pravda, že pri Full HD rozlíšení bude 150“ uhlopriečka pravdepodobne prehnaná, no tá sa vždy dá zmenšiť. Výhodou Xiaomi projektoru je schopnosť premietať obraz na veľmi krátku vzdialenosť. Čo to znamená? Od steny ho stačí mať umiestnený na vzdialenosť 5 centimetrov. Viac mu netreba.

Xiaomi Laser Projector
Foto: Xiaomi

Vnútro projektoru tvoria súčiastky od Texas Instruments a Appotronics. Tieto dve spoločnosti už roky dodávajú všetko vybavenie aj 90 % čínskym kinám. Dá sa teda predpokladať, že vnútro projektoru je skutočne kvalitné, čo naznačujú aj mnohopočetné recenzie. Vďaka zobrazovacej technológii ALPD 3.0 sa môžeš tešiť na lepšie vyobrazenie červenej, jas 5 000 lumenov, kontrast 3 000:185 % pokrytie farebného gamutu NTSC.

Xiaomi Laser Projector
Foto: Xiaomi

Dôležitým faktorom pri projektoroch je aj životnosť laseru. Ten v riešení od Xiaomi vydrží prehrávať obraz slušných 25 000 hodín. Ak by si ho mal zapnutý každý deň po dobu 8 hodín, vymeniť ti ho stačí o 8 rokov. Teoreticky.

Xiaomi Laser Projector
Foto: Xiaomi

Čo sa hardvérovej konektivity týka, Xiaomi Laser Projector disponuje troma HDMI portami, USB portom, aj ethernet portom, vďaka čomu je perfektnou voľbou pre sledovanie YouTube či Netflix. Poháňa ho operačný systém Android s prostredím MIUI TV, ktorý budeš ovládať s priloženým ovládačom.

Azda jedinou nevýhodou (ktorá je pri projektoroch bežnou záležitosťou), je cena tejto nádhery. Stojí totiž 1 504 €. Pri pohľade na ceny v slovenských obchodoch však ide o celkom výhodnú kúpu.