Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi potvrdzuje: Tablet Mi Pad 4 poženie čipset Qualcomm Snapdragon

Xiaomi potvrdzuje: Tablet Mi Pad 4 poženie čipset Qualcomm Snapdragon

0
tablety
Tablet Xiaomi Mi Pad 3 vyhráva pomerom ceny a výbavy

Aj keď záujem o smartfóny ďaleko predbehol záujem o tablety, stále majú dostatočne veľkú klientelu. Šancu na úspech majú skôr lacnejšie tablety, ktoré v mnohých prípadoch dopĺňajú vlajkový, resp. hodnotnejší smartfón.

Cenovo dostupný, ale obstojne vybavený tablet predstavila v roku 2015 spoločnosť Xiaomi. Model Mi Pad 2 mal elegantné a štíhle telo z kovu, displej s vysokým rozlíšením a poháňala ho procesorová sada Intel Atom X5-Z8500.

V apríli roku 2017 Xiaomi predstavilo novú generáciu Mi Pad 3. Cenová dostupnosť zostala zachovaná, a to platilo aj o dizajne a prevedení. Výrobca vylepšil útroby, kde výkon po novom zastrešila ekonomickejšia sada Mediatek MT8176.

Xiaomi tablety neopúšťa a intenzívnejšie sa začalo hovoriť o nasledovníkovi Mi Pad 4. Spoločnosť na sociálnej sieti Weibo potvrdila, že novinku poženie čipset Snapdragon 660, jedna z najvýkonnejších sád strednej triedy.

Weibo
Weibo

Výrobca okrem toho spomenul inteligentnú funkciu pre zvýšenie výkonu pri hraní hier. Tablety sú vďačným herným prostriedkom, kde sa vďaka veľkej obrazovke darí hlavne strategickým a ťahovým titulom.

Z ďalších podrobností je známa kapacita batérie, ktorá by mala mať 6000 mAh. Na zadnej strane pravdepodobne nájdeme 13 Mpx fotoaparát a selfie zastreší 5 Mpx obrazový snímač. Predstavenie sa odohrá 25. júna, čiže onedlho.

Všetky detaily tak budú známe o pár dní.