Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi má nové inteligentné tenisky. Ich cena a dizajn ťa k nim...

Xiaomi má nové inteligentné tenisky. Ich cena a dizajn ťa k nim priláka!

5

Xiaomi sa púšťa do rôznych zaujímavých projektov. Pekným príkladom sú napríklad tenisky určené na športovanie, ktoré predstavil minulý rok v apríli. Prvá generácia Mijia Smart Sneakers na svoju adresu dostala mnoho pozitívnych ohlasov, čo bol pre výrobcu jasný impulz, že by mali pripraviť aj druhú generáciu.

Xiaomi Mi Smart Sneakers 2 tak ponúkajú vylepšený dizajn, vyššiu kvalitu prevedenia a viac. Zaujímavá ostáva aj cenovka, ktorá sa nemení. Tenisky sa tak budú dať (v Číne) zakúpiť za 199 čínskych juanov, čo je v prepočte približne 26 eur.

Foto: Xiaomi

Základ tenisky je vyrobený z niekoľkých vrstiev, ktoré sú potom stlačené dokopy aby tak vytvorili jednu celistvú vrstvu. Podľa slov výrobcu ide o kvalitnejší prístup, než ak by mali jednotlivé vrstvy lepiť. Novinky sa pri zašpinení nemusíš báť hodiť do pračky, odporúča to aj samotný Xiaomi.

Foto: Xiaomi

Zaujímavé je, že Xiaomi nič nespomenul o inteligentnom čipe, ktorý by sa mal podobne ako pri prvej generácii nachádzať aj vnútri tej druhej. Nateraz to však nemôžeme potvrdiť ani vyvrátiť.

Foto: Xiaomi

Tenisky sú dostupné v štyroch farebných prevedeniach, vrátane bieleho a oranžového, ktoré sú určené špecificky pre ženy a dostupné vo veľkostiach 36 až 39. Nechýbajú však ani čierne, modré, biele a tmavo sivé prevedenia, ktoré sú dostupné vo veľkostiach od 39 do 46.

Xiaomi Mijia Smart Sneakers 2 sa v Číne začnú predávať už 11. júna. To, kedy dorazia aj do eshopov, ktoré tovar zasielajú aj do Európy zatiaľ známe nie je.