Úvod Operátori Telekom POZOR: Telekom bude mať cez víkend výpadok! Tieto služby nebudú fungovať

POZOR: Telekom bude mať cez víkend výpadok! Tieto služby nebudú fungovať

0
Foto: Orange

Spoločnosť Slovak Telekom na najbližší víkend naplánoval veľkú aktualizáciu svojich interných IT systémov. Prebiehať bude od večera 22. júna až do 24. júna.

Telekom zdôrazňuje, že počas víkendu budú môcť zákazníci využívať takmer všetky služby, vrátane uskutočňovania hovorov doma i v zahraničí, posielania správ a prijímania dát. Je tu však aj zoznam služieb a obmedzení, ktoré by ste mali mať na pamäti.

Nebudú fungovať predajne

Medzi službami, ktoré sa zákazníkov môžu dotknúť azda najviac sú predajne, ktoré nebudú vedieť vybaviť základné veci. Tu je zoznam ovplyvnených služieb, ktoré nebudú fungovať:

  • aktivácia paušálov alebo predlžovanie zmlúv
  • zmena profilu paušálov či balíčkov služieb (napr. programové v Magio TV)
  • aktivácia nových balíčkov minút, SMS, dát či roamingu.
  • administrácia služieb, zmena údajov alebo fakturačných dát
  • Telekom aplikácia, Telekom portál či internetová stránka.
  • možné využívať Magenta portál pre administráciu skupín i aktiváciu dátových balíčkov počas víkendu.

Okrem toho počítajte aj s obmedzením týkajúcim sa dobíjania Easy kariet. Spraviť tak budete môcť len cez niektoré kanály ako napríklad bankomat, POS terminál v obchodoch alebo dobíjací kupón. Telekom zároveň upozorňuje, že môže dôjsť k oneskoreniu nabitia kreditu. Operátor zákazníkom odporúča nabiť si kredit alebo aktivovať balíček do štvrtka, 21. júna.

Počas víkendu (sobota a nedeľa) bude otvorených iba 35 predajní v obchodných centrách, najmä pre urgentné prípady ako blokovanie SIM karty. Vzhľadom na prebiehajúcu zmenu interných IT systémov nebude možné realizovať predajné operácie. Ostatné predajne budú v sobotu zatvorené.

Operátor sa svojim zákazníkom za obmedzenia vopred ospravedlňuje.