Úvod Výrobcovia Sony Sony má problémy s displejmi. Čo na to samotný výrobca?

Sony má problémy s displejmi. Čo na to samotný výrobca?

2

Niektoré vlajkové lode divízie Sony Mobile postihli nepríjemnosti týkajúce sa ich obrazoviek. Na displejoch sa objavili jemné pruhy, ktorých pôvod si nikto nevedel vysvetliť. Na avizované problémy si promptne posvietil sám výrobca. 

Pruhy na displeji sa týkajú všetkých modelov línie Xperia XZ1. Podľa všetkého sú ovplyvnené aj novšie vlajkové lode Sony Xperia XZ2. Momentálne nie je známy počet dotknutých užívateľov, resp. zariadení.

Server twakers.net obdržal od výrobcu Sony oficiálne stanovisko, ktorým problém vysvetľuje.

displej
Tweakers

Sony potvrdzuje existenciu problému, no zároveň vyhlasuje, že nejde o výrobnú chybu. Podľa nej ide o výsledok pôsobenia statickej elektriny.

Kvôli charakteristickým vlastnostiam obrazových panelov modelov Xperia môžu užívatelia vidieť jemné pásiky vznikajúce vďaka elektrostatickým efektom. Pre Sony Mobile je záväzné poskytovať zákazníkom produkty a služby tej najvyššej kvality.

Dôležité teda je, že nejde o funkčnú poruchu. Pásiky zmiznú hneď, ako pominie statický elektrický prúd.

Na tento neduh môžu natrafiť užívatelia pohybujúci sa v teplejšom a vlhkejšom prostredí. Ak jednu z vlajkových lodí Sony Xperia XZ1/XZ2 vlastníte a problém ste si všimli, skúste prstom poklepať po displeji a zariadenie presuňte na suché a chladné miesto. Jemné pásiky by mali zmiznúť.

Ako problémové zobrazenie vyzerá, vidíte na snímke v texte.