Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S10 má prísť až v troch verziách. Spoznáme nový trojitý...

Samsung Galaxy S10 má prísť až v troch verziách. Spoznáme nový trojitý fotoaparát?

Tri fotoaparáty? Áno, prosím!

1
Koncept technobezz.com

Do vienka špekulácií, ktoré odhaľujú očakávanú vlajkovú loď Samsung Galaxy S10, pribudli ďalšie neoficiálne informácie. Podľa serveru ET News neuvidíme dve, ale rovno tri verzie prestížneho smartfónu. 

Samsung Galaxy S10 by mal byť výnimočný. Jubilejná desiata zostava si zaslúži niečo viac a zrejme sa toho aj dočkáme. Do súčasnosti sa skloňovali dve veľkosti tejto vlajkovej lode, čo by korešpondovalo s predošlými, resp. súčasnými generáciami. Prekvapením ale môže byť tretí model, ktorý by predstavoval absolútny vrchol portfólia.

Trojica modelov je spájaná s kódovými označeniami Beyond 0, Beyond 1 a Beyond 2. Prvý z nich údajne ponúkne 5,8-palcovú Super AMOLED obrazovku a samostatný fotoaparát, pravdepodobne s variabilnou clonou objektívu.

Lepšie vybavený súrodenec by mal disponovať rovnakou obrazovkou, no dvojitým fotoaparátom ako odkazom na súčasný Samsung Galaxy S9 Plus. Najzaujímavejšie ale pôsobí Beyond 2.

Ten dostane do výbavy 6,2-palcovú obrazovku (skoršie dohady hovorili o 6,3″ uhlopriečke) a…tri zadné fotoaparáty. Ak sa zatiaľ neoficiálne správy potvrdia, Samsung citeľne povýši foto kvalitu, ktorá je dnes užívateľmi veľmi žiadaná.

Samsung Galaxy S9+ (FOTO Lukáš Zachar)

To, že trojitá zadná kamera toho dokáže veľa, je už známe. Huawei P20 Pro povýšil mobilnú fotografiu na novú úroveň a povráva sa, že si takéto prevedenie osvojí aj niektorý z nadchádzajúcich smartfónov Apple iPhone.

Samozrejme, zatiaľ ťažko povedať, ako by mohla trojitá kamera v podaní Samsungu pracovať. Páčil by sa nám hlavý obrazový snímač s veľkým rozlíšením a svetelnosťou, ktorý by doplnil teleobjektív a širokouhlý snímač so širším zorným poľom.

Širokouhlej fotografii je dlhodobo verný rad smartfónov LG G, v najnovšom zastúpení LG G7 ThinQ, ktorý je už k dispozícii aj na našom trhu.

Na to, čo Samsung skutočne vymyslí, si ale musíme ešte nejaký čas počkať. Momentálne sa pomaly pripravuje na premiéru modelu Galaxy Note 9, ktorý by sme aj s jeho dotykovým perom S Pen mohli spoznať už v auguste.