Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy S10 bude delo: Zvuk sa bude šíriť displejom a viac!

Samsung Galaxy S10 bude delo: Zvuk sa bude šíriť displejom a viac!

10

Samsung pokračuje v prípravách svojej novej a zároveň jubilejnej vlajkovej lodi. Zariadenia radu Galaxy S totiž budúci rok oslávia svoje 10. výročie, čo chce výrobca patrične osláviť. Momentálne má pracovať na modeli Galaxy S10, ktorému dal prezývku „Beyond“.

Zariadenie má pritom disponovať niekoľkými zaujímavými vychytávkami, ktoré sme pri iných Samsung smartfónov doposiaľ nevideli. Jednou z takýchto noviniek má byť aj nový displej, ktorý bude schopný šíriť zvuk. Aj vďaka tomu sa mu má podariť ešte viac natiahnuť displej a znížiť tak jeho pomer k pomeru rámčekov. Okrem toho, nebude musieť použiť (ne)obľúbený výrez v displeji.

Foto: Ice Universe

Podobný systém už dávnejšie nasadil aj čínsky Xiaomi, keď pri modeli Mi MIX viedol zvuk displejom cez lebečné kosti (bone conduction) až do ucha používateľa. Podobný systém má využiť Samsung aj pri Galaxy S10.

Vlajková loď pre rok 2019 má ponúknuť 6,22-palcový QHD+ displej (2 960 x 1 440 pixelov) s pomerom strán 18,5 : 9, čipset novej generácie, vylepšené fotoaparáty a snáď aj väčšiu batériu. Ďalšou zaujímavosťou má byť vloženie snímača odtlačkov prstov priamo do displeja, vďaka čomu chce Samsung opäť ušetriť miesto a vylepšiť celkový dizajn zariadenia.

Predstavenie novinky sa očakáva už v januári 2019, vo februári by sme mohli uvidieť skladací telefón, na ktorom spoločnosť pracuje už niekoľko rokov. Ešte predtým sa však môžeme tešiť na predstavenie Samsung Galaxy Note 9, ktoré by malo prebehnúť už 9. augusta.