Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy Note 9 má meškanie: Môže za to displej

Samsung Galaxy Note 9 má meškanie: Môže za to displej

0
samsung galaxy note 8

Samsung mal podľa informácií získaných kórejským serverom The Bell mierne oneskoriť uvedenie modelu Samsung Galaxy Note 9. Dôvodom majú byť posledné zmeny, ktorých implementáciu nariadil podpredseda spoločnosti, Lee Jae-Yong.

Samsung má na leto naplánované predstavenie vlajkovej lode určenej pre druhú polovicu tohto roka. Pôvodné správy hovorili o tom, že jeho predstavenie príde skôr, než na čo sme boli po ostatné roky zvyknutí. Výrobca však zariadenie síce predstaví o niečo skôr ako minulý rok, bude to však zároveň o dva týždne neskôr, než popisovali prvotné správy.

Nepáčila sa mu hrúbka skla nad OLED displejom

Dôvod? Podpredsedovi Samsungu, Lee Jae-Yongovi, sa nepáčila implementácia krycieho skla prekrývajúceho OLED displej. Počas jeho inšpekčnej cesty distribučnými centrami výrobcov Oppo a Vivo zistil, že ich implementácia OLED displejov, ktoré im Samsung dodáva, je lepšia. To sa mu pochopiteľne nepáčilo, a tak sa rozhodol, že to firma bude musieť napraviť.

Inžinierom nariadil, aby hrúbku skla displeja znížili o 0,5 milimetra. Neznie to ako veľa, no celkový pocit z používania zariadenia to môže razantne zlepšiť. Zároveň však pravdepodobne dôjde ku konštrukčnému oslabeniu displeja, keďže hrubšia vrstva skla má tendenciu vydržať viac, než vrstva, ktorá až tak hrubá nie je.

Čo sa displeja na Samsung Galaxy Note 9 týka, tešiť sa môžeme na 6,38-palcový panel, ktorý sa má zaradiť na samotnú špičku toho, čo je dnes možné. Väčšie zmeny dizajnu a funkcionality Samsung pravdepodobne uvedie pri modeloch Samsung Galaxy S10, resp. Samsung Galaxy Note 10.