Úvod Výrobcovia Honor Novinka Honor 10 a ďalšie tri modely získajú technológiu GPU Turbo

Novinka Honor 10 a ďalšie tri modely získajú technológiu GPU Turbo

0

Do kategórie výkonných smartfónov pre hráčov prihodil kus hardvéru aj čínsky Honor. Dcérska značka Huawei totižto prednedávnom predstavila zariadenia Honor Play a Honor 9i (2018), ktoré vybavila technológiou GPU Turbo. 

Aj keď tieto dve zariadenia nemajú také extravagantné prevedenie a vlastnosti ako napríklad Asus ROG Phone, Xiaomi Black Shark či Nubia Red Magic, svojim budúcim majiteľom sľubujú vyšší výkon pre hranie mobilných hier.

Sčasti sa má o to postarať technológia GPU Turbo. Predstavitelia značky Honor sebavedomo tvrdia, že táto technológia zabezpečí v zariadeniach strednej triedy výkon a užívateľský zážitok porovnateľný s vlajkovými loďami.

Honor však neupresnil, ako technológia GPU Trubo funguje. Ide ale o softvérové riešenie, ktoré optimalizuje prideľovanie zdrojov jednotlivým operáciám. Počas hrania náročnej hry technológia obmedzí procesy na pozadí a maximálnu rezervu grafického výkonu prioritne pridelí spustenej hre.

Honor 10
Honor 10

Keďže teda ide o softvérové riešenie, pomocou aktualizácie ho je možné rozšíriť do ďalších modelov s kompatibilnými komponentami. Honor oznámil, že GPU Turbo získajú v rámci aktualizácie vlastníci modelov Honor 10, Honor View 10, Honor 9 Lite a Honor 7X.

O ďalších modeloch reč nebola, no nie sú úplne vylúčené. Neskôr sa môže zoznam podporovaných smartfónov ešte rozšíriť.

Zatiaľ nebolo upresnené, kedy Honor aktualizáciu rozpošle do sveta. Musíme tak čakať, no sme zvedaví, ako sa GPU Turbo podpíše pod výkon a samotný zážitok z hrania v praxi.