Úvod Výrobcovia Huawei Huawei si vyhrnul rukávy: Kirin 1020 bude 2x výkonnejší než Kirin 970!

Huawei si vyhrnul rukávy: Kirin 1020 bude 2x výkonnejší než Kirin 970!

Huawei chystá delo.

0

Čínsky gigant rastie rýchlejšie než sa čakalo. Tretí najväčší výrobca smartfónov na svete sa preto musí obracať viac a šikovnejšie než kedykoľvek predtým. Jedným zo strategických rozhodnutí, ktoré musí podstúpiť každý veľký výrobca je výroba vlastných komponentov.

Huawei toto rozhodnutie spravil už dávnejšie keď sa rozhodol, že si navrhne vlastné čipsety známe ako Hisilicon Kirin. Ich najnovší model, Kirin 970, poháňa smartfóny ako Huawei Mate 10 Pro, Huawei P20P20 Pro či dokonca nový Honor 10. Ich výkon však nie je úplne na rovnakej úrovni ako vlajkový Snapdragon 845 od Qualcommu. Nie, že by to bolo cítiť, no mať najvýkonnejší procesor je lákavé pre každého výrobcu.

Kirin 980 a neskôr Kirin 1020

Chystaný Kirin 980 určený pre pripravovaný Mate 20 a Mate 20 Pro by mal byť toho jasným príkladom. Spoločnosť ho nechá vyrobiť pokrokovým 7 nm výrobným procesom, čo znamená, že Kirin 980 bude nielen menší a výkonnejší, ale aj energeticky úspornejší.

To ale nie je všetko. Huawei má podľa všetkého zároveň pracovať aj na Kirin 1020, čipsete budúcej generácie. V porovnaní s aktuálnym Kirin 970 by mal byť až dvojnásobne výkonnejší, čo by upevnilo jeho pozíciu jedného z najsilnejších výrobcov smartfónov na svete.

Už teraz sa tešíme na to, čo Huawei predvedie túto zimu a následne začiatkom budúceho roka. Zatiaľ to vyzerá veľmi zaujímavo.