Úvod Výrobcovia Huawei Huawei chce tento rok predať rekordný počet smartfónov

Huawei chce tento rok predať rekordný počet smartfónov

Huawei sa svojho dlhodobého cieľu nevzdáva.

3

To, že Huawei chce v predajoch predbehnúť svojich úhlavných konkurentov, je známe už dlhšie. Zatiaľ sa mu to nepodarilo a v súčasnosti je stále tretím najväčším výrobcov smartfónov na svete.

Pred ním sa nachádza Samsung a Apple, hneď za ním Xiaomi. Ambiciózne plány verejnosti opäť pripomenul generálny riaditeľ spoločnosti Huawei, Richard Yu. Udialo sa tak na nedávnom podujatí v Číne, v rámci ktorého došlo k predstaveniu smartfónu Honor Play.

Huawei chce v aktuálnom roku 2018 predať rekordných 200 miliónov kusov smartfónov, čo je, bezpochyby, veľmi náročný cieľ. V minulom roku 2017 si výrobca zaknihoval 157 miliónov predaných smartfónov.

Huawei zaznamenal vďaka novým vlajkovým modelom radu P20 jeden z najlepších štvrťrokov za svoju históriu. Potrebovať však bude viac, a to obdobne silný druhý polrok. Krivky predaja ovplyvní predvianočné nákupné obdobie a dôležitý je tiež úspech druhej vlajkovej lode, tentokrát z radu Mate, ktorú čaká predstavenie niekedy na jeseň.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro

Niekedy v tomto období bude predstavený Samsung Galaxy Note 9 a nové smartfóny iPhone, ktoré predstavujú nesmierne silnú konkurenciu. Huawei by si želal v predajoch predbehnúť Apple. Kalifornská spoločnosť vlani predala 215 miliónov kusov smartfónov. Analytici ale očakávajú, že Apple tento rok predá menej svojich prémiových smartfónov.

Ťažkým súperom je aj Samsung, ktorý má dominantné postavenie na americkom trhu. Huawei vlajkové lode v Amerike nepredáva, čím značne stráca. Cieli tak hlavne na Európu a Áziu, pričom sa mu darí na domácom trhu v Číne a v Indii.

Bitka o celosvetový trh so smartfónmi bude tento rok ešte zaujímavá. Ako nakoniec dopadne budeme s istotou vedieť až niekedy začiatkom roka 2019, kedy budú známe všetky dôležité čísla.