Úvod Výrobcovia HTC HTC sa finančne prepadá: Zisk im klesol o ďalších 46 %

HTC sa finančne prepadá: Zisk im klesol o ďalších 46 %

0
htc q2

Po tom, ako taiwanský výrobca predstavil plány investície do práve vznikajúcich technológií, ktoré mu majú zaručiť dlhodobú návratnosť, zverejnil finančné výsledky za máj 2018. Tie ani zďaleka nevyzerajú pozitívne.

Spoločnosti sa od začiatku roka vôbec nedarí. Príjem sa za máj medziročne znížil až o 46 %, a to na 82,35 milióna dolárov. V máji 2017 pritom firma zaknihovala oveľa zdravších 152,27 milióna dolárov. Ešte horšie to vyzerá pri pohľade na celkový príjem od začiatku roka, ktorý dosiahol len 448,06 milióna dolárov. Ide o 351 miliónov dolárov menej, než za rovnaký čas minulý rok.

Pre taiwanského výrobcu bol minulý rok katastrofálny. Aj napriek podstatne vyššiemu príjmu, než ktorý eviduje v roku 2018 sa dostal do straty vo výške 580 miliónov dolárov. To pre firmu znamená veľké problémy, keďže tento rok to môže byť ešte oveľa horšie.

Prichádza najdôležitejší mesiac

Pre HTC bude jún kritický. Práve v tento mesiac by sa malo prejaviť, či budú úspešné ich dva najdôležitejšie produkty. Hovoríme o virtuálnej realite HTC Vive Pro, ktorá sa začala predávať v apríli a o novej vlajkovej lodi HTC U12+, ktorú predstavil len 23. mája.

HTC bude v blízkej budúcnosti pokračovať v zoštíhlení počtu a typov smartfónov, ktoré ponúka. Chce minimalizovať straty na minimum. Či sa mu to však podarí ukáže len čas.