Úvod Výrobcovia Samsung Dva displeje a žiadne rámčeky: Samsung pripravuje futuristický smartfón

Dva displeje a žiadne rámčeky: Samsung pripravuje futuristický smartfón

2
Náčrt z patentu spoločnosti Samsung (FOTO via PhoneArena.com)

Juhokórejský gigant číslo jeden vyvíja unikátne vyzerajúcu novinku do našich rúk. Nový Android smartfón by mal mať zobrazovací panel, ktorý bude pokrývať takmer celú prednú stranu, a to vrátane sekundárneho kúsku na zadnej strane konštrukcie.

Teda aspoň tak naznačujú náčrty z čerstvo odhaleného patentu spoločnosti Samsung, kde sa všetko točí okolo veľmi zaujímavo vyzerajúceho mobilného telefónu. Je však otázne, či z neho bude verejne dostupný produkt.

S jeho výbavou by mohol zaujať celkom slušné množstvo potenciálnych zákazníkov, čiže tu nejaká tá šanca skutočne existuje. Do úvahy môžeme brať napríklad i nadchádzajúci Samsung Galaxy Note9, ktorý nám ukážu niekedy počas augusta. V porovnaní s minuloročnou generáciou, Note8, by teda išlo o celkom slušnú konštrukčnú revolúciu. Nie je sa ale čomu čudovať.

Čoraz silnejšia konkurencia z Číny núti renomovaných výrobcov, aby čo najrýchlejšie dupli na plyn a urýchlili tak vývoj vlastných technológií, bez čoho nestíhajú po novom držať krok. Futuristický Vivo Apex je vzorovým príkladom.

Zadný displej môže slúžiť na energeticky efektívne zobrazovanie notifikácií alebo ovládanie hudobného prehrávača. Stačí iba, aby tam zabudovali panel s takzvaným elektronickým atramentom. S niečím podobným prišiel aj ruský YotaPhone, ktorý si vďaka tomu získal celkom slušnú mediálnu pozornosť.